Menu Zavřít

Efektivnější řízení rozhlasu

4. 8. 2011
Autor: profit

Peter Duhan zvítězil ve vyčerpávající bitvě o křeslo řádného ředitele Českého rozhlasu. Jeho rivalka Hana Hikelová získala v posledním kole pouhé dva hlasy. Outsiderovi Matoulkovi nedali radní ani jeden.

Foto: Profimedia.cz

Hikelová se snažila o to, aby byla zvolena, opticky víc. Bylo ji vidět všude, dokonce i na dovolené v Egyptě s předsedkyní rady Danou Jaklovou. Měla smůlu. Společná dovolená jí moc nepomohla, ať už se kamarádka z ODS Jaklová snažila, jak chtěla. Ale Hikelová je mladá a šanci dostane. V jiných firmách.

Duhana rozhlasáci znají, rádio už půldruhého roku vedl v provizoriu, kdy se firma řídí hůř než s plným mandátem. Obstál. Jednu chvíli to skoro vypadalo, že nejzajímavějším okamžikem dne bude debata o počtu orgasmů radního Šafaříka, neboť radní Zelenka jej nařkl z toho, že když hovoří, má tři orgasmy.

Podstatné ovšem je, že počet ředitelů má klesnout právě na tři a počet celoplošných stanic stoupnout na čtyři. Kritériem cílových skupin bude věk, rozhlas nehodlá přijít o mladé posluchače. Zpravodajství má podle Duhana povinnost produkovat informace pro všechny stanice, web i digitální stanice.

ebf - tip - debata

Duhan dostal zvolením mandát k radikální restrukturalizaci. Ta může znamenat konec umělé přezaměstnanosti a začátek efektivní výroby obsahu. Po zvolení konstatoval, že pokud by Hikelová přijala účast v managementu „za podmínky osvojení jeho vizí ve směřování rozhlasu“, nemá s ní problém. Ale právě ona podmínka nejspíš problém bude… Přezaměstnanost v managementu bude mít tak nejspíše první oběť.

Milan Badal upozornil, že „Rada generálního ředitele zvolila, a tak by ho měla také jmenovat…“ Bylo mu odpovězeno, že Rada má na jmenování týden. Historie se snad opakovat nebude. V ČTK také generálního ředitele zvolili, a pak ho nejmenovali. Televize na svého nového ředitele teprve čeká. To je život.

  • Našli jste v článku chybu?
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).