Menu Zavřít

Ejájdží není ájendží!

3. 10. 2008
Autor: Euro.cz

Kapitola 146

Developeři v čokoládě * Němečtí popletové * Holandské varování * SMS o situaci

Developeři v čokoládě

Připomíná to předválečnou atmosféru luxusních barů v Německu. Ženy v dlouhých róbách ozdobených boa kouřily špičku a pánové ve smokinzích se bavili nad skleničkou whisky. Uvnitř baru panovala výborná nálada. Všichni venku věděli, že je zle. Před dvěma týdny uspořádal v Praze jeden z developerů velkolepý večírek. Jak už to tak na rautech bývá, stoly se prohýbaly jídlem. Nechyběly ani ovocné fondy. Čokoláda tekla ze stříbrných fontán. Alespoň během večírku byli developeři a investoři v čokoládě. Venku tak blaze není. Sázkové kanceláře by mohly vypsat kurzy na hráče, kteří kvůli důsledkům finanční krize opustí realitní trh. A supi, i z vlastních řad, již krouží. Vědí, že až krachy nastanou, dostanou lukrativní pozemky nebo domy se slušnou slevou.

Němečtí popletové

Němečtí specialisté slavně zadrželi „dva sebevražedné teroristy“ na palubě letadla nizozemských aerolinií KLM. Zvláštní na tom je to, že letadlo už rolovalo ke startu. To znamená, že údajní sebevražední teroristé byli řádně odbaveni a prošli všemi kontrolami. Posléze se veřejnost dozvěděla, že vlastně k takovému spektakulárnímu zásahu vůbec nebyly důvody, protože s tímto letem dva údajní teroristé neměli žádné zlé úmysly.
O co tedy mohlo jít? Jsou sebevražedné úmysly apriori přisuzovány všem klientům KLM? Zřejmě nikoli. Z letadla byli vysazeni jenom tito dva. Jak tedy na ně policie přišla? Jednoduše. Našla u nich doma písemnosti, v nichž vyjadřují vůli zemřít za bohulibým účelem. Prý se chtěli vycvičit a pak zaútočit na vojenské základny. To už však je úplně popletené. Co to má společného s terorismem? Vojáci jsou, stručně řečeno, válečníci. Útočí a je na ně útočeno. Takový je řád věcí. Tady to však začíná vypadat tak, že kdo je proti nám, je terorista. Nebo že by se potřebovaly německé bezpečnostní služby zase „vycajchnovat“? Vždyť i v Německu se na podzim schvaluje rozpočet!
Pointa však přišla o několik dní později. Údajný sebevražedný dopis na rozloučenou byl prý jen hysterickým milostným dopisem „teroristy v lásce“ vlastní snoubence…

ebf - tip - debata

Holandské varování

V době, kdy americká vláda zachraňovala největší pojišťovnu na světě, někteří čeští novináři, zejména televizní a rozhlasoví, si občas spletli krachující AIG (ejájdží) s nekrachující ING (ájendží). Tiskové oddělení nizozemské společnosti okamžitě začalo konat a vydalo následující prohlášení. „Vzhledem k množícím se dotazům klientů ING informuje, že současná krize bank Lehman Brothers a americké pojišťovny AIG nemá nic společného s ING Group. Klienti ING ČR nemusejí mít o své finance spravované ING Group žádné obavy. Současná situace na světových finančních trzích nemá vliv na fungování ING v globálním měřítku, Českou republiku nevyjímaje. Společnost ING dále všechny upozorňuje na možnou a nesprávnou záměnu AIG za ING. Dochází k tomu hlavně u výslovnosti v angličtině. ING Group je holandská finanční instituce, která působí na trhu přes 150 let, a aktuální krize v USA se ING dotkla jen minimálně,“ je napsáno v tiskové zprávě.

SMS o situaci

Česká politicko-byznysová aféra, jejímž základem jsou tajné odposlechy Íčka a Téčka, svádí některé politiky k vytváření konstrukcí, které se běžným občanům jeví jako totální nesmysly. Proč se to děje? Proč zrovna teď?
Je zajímavé, že podobné kauzy letos na podzim nebyly otevřeny pouze u nás. Odposlechové aféry v současnosti otřásají politickou scénou v Maďarsku i v Bulharsku. Je to náhoda? Nebo za vším jsou nějaké temné síly? Nevíme.
Přečtěte si však hypotézu, kterou minulý týden rozšiřoval mezi svými přáteli formou SMS jistý vládní politik. Tato SMS nepotřebuje komentář stejně jako tisková zpráva ING.
„Vsichni uplne zesileli. A uz to neni nahoda. Odstartovani kauzy Morava v den pocatku sjezdu zelenych, snaha o zniceni ODS v podzimnich volbach, to jsou prilis silne nahody. Tato vlada vadi Rusum a Nemcum. Nechteji vojenskou pritomnost USA ve stredni Evrope, chteji EU pod dominanci Nemcu a v tom tato garnitura ODS brani svym pristupem k radaru a evropske agende. Proto je nezbytne ji znicit pred schvalenim radaru, nasim predsednictvim a pripadnym padem Lisabonu. Pak si Nemci a Rusove definitivne rozdeli sfery vlivu ve stredni Evrope. Branili tomu jen polsti Kaceri a my. Ted likviduji nas a pak budou na rade Kaceri, na ktere poslou kolaboranta Nemcu Tuska. Kdyz nevydrzime, smetou nas. Ale nesmime se vzdat. I kdyz na vas nasazuji celou vlivovou agenturu KGB a BND. Drzte se!“

  • Našli jste v článku chybu?
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).