Menu Zavřít

Ekologické Innogy se daří. Pomohla mateřské RWE navýšit zisk

15. 5. 2017
Autor: Profimedia.cz

Německé energetická společnosti RWE stoupl v prvním čtvrtletí čistý zisk o deset procent na 946 milionů eur (25,1 miliardy korun). Firmě pomohla hlavně ekologická dceřiná společnost Innogy, uvedla agentura DPA. Očištěný hrubý provozní zisk (EBITDA) se však snížil o 6,5 procenta na 2,1 miliardy eur kvůli poklesu cen elektřiny.

Innogy již v pátek uvedla, že její očištěný EBITDA činil 1,6 miliardy eur. Zisk jádrových aktivit RWE, tedy bez Innogy, pak činil 514 milionů eur. Příjmy RWE v prvním čtvrtletí klesly o 2,7 procenta na 13,3 miliardy eur.

Firma rovněž potvrdila výhled na celý letošní rok. Očištěný EBITDA se má pohybovat v rozmezí 5,4 až 5,7 miliardy eur. Očištěný čistý zisk pak společnost očekává v rozmezí od jedné miliardy po 1,3 miliardy eur, napsala agentura Reuters.

ebf - tip - debata

Innogy se oddělila od mateřské skupiny RWE v loňském roce a stala se největší energetickou skupinou v Německu. Innogy zahrnuje obnovitelné zdroje energie, energetické sítě a maloobchodní aktivity, zatímco RWE se soustředí na konvenční zdroje energie. RWE stále vlastní v Innogy podíl 76,8 procenta, prodejem zbylých akcií na burze získala 2,6 miliardy eur.

Dále čtěte:

Dinosauři evropské energetiky: ČEZ a RWE nezvládají obrat k zelené

Německá RWE loni prodělala 154 miliard. Na vině jsou odpisy

ČEZ koupil podíl ve firmě, která využívá teplo z datových center


  • Našli jste v článku chybu?
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).