Menu Zavřít

Ekologové ještě nerozhodli

4. 4. 2002
Autor: Euro.cz

Hokejová hala

EBF24

PRAHA (ČTK, men) – Společnost Sazka, která je investorem nové hokejové haly, v níž se má v roce 2004 konat mistrovství světa, ještě nemá vyhráno. Do územního řízení se přihlásila tři ekologická sdružení. Aktivisté zatím nevědí, zda se odvolají proti územnímu rozhodnutí. To by mohl magistrát vydat začátkem května. Jejich odvolání by schvalování stavby zdrželo o několik měsíců.
„Předem nemohu říci, zda se budeme odvolávat. Neděláme to nikdy,“ řekl v rozhovoru pro ČTK Petr Kužvart, právní zástupce sdružení Ateliér pro životní prostředí. Dodal, že nyní bude studovat dokumentaci, zúčastní se ústního jednání a poté uvidí. Připustil, že areál po bývalé ČKD Lokomotivka v Praze 9 je pro halu a další budovy přijatelnější lokalita než původně předpokládaný Hagibor v Praze 3. Lepší umístění by podle Kužvarta byly například Roztyly v Praze 11, tam ale výstavbu neumožňuje územní plán.
Pokud úředníci územní rozhodnutí pro halu začátkem května vydají a nikdo se neodvolá, nabude právní moci o měsíc později. Investor pak bude muset získat ještě stavební povolení.

  • Našli jste v článku chybu?
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).