Menu Zavřít

Elegance v troskách

11. 4. 2002
Autor: Euro.cz

Hotel Národní dům

ebf - tip - debata

PRAHA (em) - O dalším osudu nešťastného Národního domu v Karlových Varech rozhodne 23. dubna městské zastupitelstvo (EURO 7/2002). O zdevastovaný secesní objekt v centru města, který svojí elegancí kdysi soutěžil s Pupem, projevilo zájem šest investorů.
„Čtyři z nich již podali písemné návrhy na jeho další využití,“ řekl týdeníku EURO vedoucí majetkoprávního a hospodářského odboru na karlovarském magistrátu Stanislav Hubka. Podle něj je nejpravděpodobnější, že v objektu znovu vznikne hotel s restauracemi a obchůdky, ale magistrát na takovém záměru netrvá. „Město by tam hlavně chtělo vidět prosperující objekt,“ uvedl Hubka a dodal, že „konkrétní záměr už bude záležet na dohodě mezi investorem a městem“.
Poté, co zastupitelstvo na základě nabídek rozhodne, jak s objektem naloží, začne uvažovat o formě transakce – o přímém prodeji, dlouhodobém pronájmu, prodeji na základě smlouvy o smlouvě budoucí, nebo o založení akciové společnosti.
Odhady na rekonstrukci objektu se pohybují okolo tří set milionů korun, ale Hubka tvrdí, že tato suma je spíše orientační než závazná. Cena rekonstrukce bude záviset na projektu. „Kdyby to chtěli předělávat na pětihvězdičkový hotel, tak nebude stačit ani těch 300 milionů,“ podotýká.
Město Národní dům získalo zpět v roce 2000 po vleklém sporu s Ivem Ouřadou, jemuž ho předchozí zastupitelé prodali za sto milionů korun. Ouřada částku nezaplatil a po čtyřletém sporu byl nucen objekt vrátit městu.

  • Našli jste v článku chybu?
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).