Menu Zavřít

Energie

24. 5. 2007
Autor: Euro.cz

Krátce

Porozumění mezi OMV a Gazpromem

Šéf OMV Wolfgang Ruttenstorfer a předseda představenstva Gazpromu Alexej Miller podepsali memorandum o porozumění, v němž se zavázali k další spolupráci v plynárenství. Memorandum, na jehož základě vstoupí Gazprom do společnosti Central European Gas Hub (dcery OMV), obsahuje též dohodu o společných skladovacích projektech.

Bilionový ropný fond z Norska

V norském fondu, který shromažďuje peníze z ropného exportu a investuje je do zahraničních akcií a obligací, bylo na konci prvního čtvrtletí 1,88 bilionu norských korun (asi 310 miliard dolarů). Ministerstvo financí do fondu převedlo nový kapitál 93,4 miliardy norských korun, což je dosud nejvyšší čtvrtletní suma v historii fondu, uvedla centrální banka severské země.

Nové orgány MND

Valná hromada společnosti Moravské naftové doly (MND) zvolila nové členy představenstva a dozorčí rady. Předsedou představenstva společnosti byl zvolen Miroslav Jestřabík, místopředsedou se stal Robert Kolář, členy jsou nově Karel Komárek mladší, František Komárek, Karel Komárek, Jan Drábek a Zdeněk Hlaváč. Za předsedu dozorčí rady byl zvolen Petr Čumba, místopředsedkyní se stala Jitka Komárková a členkou Petra Říhová.

CIF24

Vysočina šetří teplem

Kraj Vysočina do konce letošního roku připraví projekt na zateplení svých budov. Bude obsahovat výměnu oken, zateplení obvodových zdí a střech či zavedení regulačních systémů topení, které mají podstatně snížit náklady na vytápění přibližně v desítce krajských organizací. Získá-li tento projekt evropskou dotaci, měly by být práce asi za 150 milionů korun provedeny v nejbližších třech letech.

  • Našli jste v článku chybu?
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).