Menu Zavřít

Energie

31. 5. 2007
Autor: Euro.cz

Krátce

Police se zajímá o bosse Eni

Finanční policie vyšetřuje v rámci prověřování cen na trhu zemního plynu v Itálii i generálního ředitele koncernu Eni Paola Scaroniho. Kromě něj je vyšetřován i předseda správní rady AEM Milano Guliano Zuccoli. Ze skupiny Eni jsou dle firmy prošetřovány praktiky plynárenských divizí Snam Rete Gas a Italgas. Vyšetřování se táhne již tři roky a zkoumá, zda nebyly nesprávně používány přístroje měřící odběry plynu.

ČEZ jde do metanu

ČEZ chystá investice do energetického využití metanu, který vzniká na skládce v moldavském hlavním městě Kišiněv. Firma uzavřela předběžnou dohodu s Biomas Inter a obě strany pracují nyní na finální smlouvě.

Solární elektrárna v Hrádku

Pohraniční město Hrádek nad Nisou na Liberecku chce vybudovat vlastní sluneční elektrárnu o výkonu až 300 kilowattů. Z výnosů jejího provozu by mimo jiné přispívalo obyvatelům na prohlubování studní, výstavbu lokálních čistíren odpadních vod nebo na nákup solárních panelů.

ebf - tip - debata

Rusové couvají z Búšehru

Projekt první íránské jaderné elektrárny v Búšehru není dle mluvčího ruské agentury pro atomovou energii Rosatom pro Rusko rentabilní kvůli problémům s platbami od Íránců. Ruský Atomstrojexport, který elektrárnu staví, zrušil návštěvu svého šéfa v Teheránu koncem května a odkládá i další rozhovory.

Komárek v Unipetrolu

Holding KKCG Investments, jenž patří do finanční skupiny KKCG podnikatele Karla Komárka, vlastní již 6,5procentní podíl v Unipetrolu. Stal se tudíž největším menšinovým akcionářem petrochemické skupiny, jejímž majoritním vlastníkem je polský PKN Orlen. Přesná výše transakce, jež se musela pohybovat v řádu miliard korun, nebyla zveřejněna.

  • Našli jste v článku chybu?
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).