Menu Zavřít

Energie

23. 2. 2007
Autor: Euro.cz

Krátce

Uhelná facka ekologům

Firma Sokolovská uhelná oznámila extraligovým hokejistům Energie Karlovy Vary, že kvůli „zeleným“ aktivitám Kritického klubu pozastavuje sponzorské příspěvky. Z téhož důvodu přišel o peníze také druholigový fotbalový celek Baník Sokolov. Novinářům to oznámili představitelé obou týmů, podle nichž pozastavení sponzoringu vážně ohrožuje přípravy na další sezonu.

Eni vs. Venezuela

Mezinárodní centrum pro urovnání investičních sporů (ICSID) přijalo stížnost italské energetické skupiny Eni ohledně postupu venezuelských úřadů. Eni požaduje po jihoamerické zemi kompenzace ve výši miliardy dolarů a náhrady za ušlý zisk, neboť mu stát zkonfiskoval ropná pole.

CIF24

Naftaři v rezervaci

Moravské naftové doly zahajují rozsáhlý průzkumný projekt na jihu Moravy. Zásoby ropy a plynu chtějí dle zpráv serveru Aktuálně.cz prověřit na území o rozloze sto kilometrů čtverečních včetně národní přírodní rezervace Lednické rybníky.

Jaderný Írán neustoupil

Íránský prezident Mahmúd Ahmadínežád prohlásil, že země bude pokračovat v jaderném programu. Prezident se tak vyslovil v den, kdy se chýlil ke konci termín OSN, do něhož měl Teherán zmrazit své obohacování uranu. „Budeme pokračovat, abychom dosáhli svého práva na jadernou technologii v nejkratším možném čase. Zisk těchto technologií je důležitý pro rozvoj a čest země. Vyplatí se na deset let zastavit další aktivity a soustředit se jen na jadernou problematiku,“ uvedl Ahmadínežád.

  • Našli jste v článku chybu?