Menu Zavřít

Enern vstupuje do realit. Investoři kolem Čupra spoluvlastní Palác Karlín

29. 11. 2018
Autor: Packa via CC BY-SA 2.5

Skupina Enern českých byznysmenů poprvé investuje do realit. Spolu s americkou společností Lincoln Property koupila kancelářskou budovu Palác Karlín. Částka, kterou inkasoval dosavadní vlastník, dánská Kirkbi Invest, nebyla zveřejněna.

„Delší dobu jsme aktivně sledovali investiční možnosti v realitním sektoru, který je součástí naší dlouhodobé vize. Skládáme alternativní portfolio s aktivy, která budou atraktivní pro naše investory. Palác Karlín je první krok a těšíme se na další,“ komentoval aktuální nákup partner Enernu Radovan Nesrsta.

Transakci si pochvaluje i americký partner Enernu. „Palác Karlín je unikátní budova, která těží z výjimečné lokality a architektonického stylu. Akvizice je první investicí do realit, kterou děláme s Enernem a zcela odpovídá naší strategii,“ uvedl šéf evropských investic Lincoln Propert Štefan Puci.

MMF24

Budova v Thámově ulici skýtá 16 tisíc metrů čtverečních kancelářských a maloobchodních ploch. Byla postavena ve 20. a 30. letech minulého století a původně v ní sídlilo ředitelství podniku ČKD Dukla. V roce 1999 prošla oceňovanou rekonstrukcí podle návrhu španělského architekta Ricarda Bofilla.

Skupina Enern investorů Petra Šmídy, Pavla Muchy, Radovana Nesrsty a Tomáše Čupra vyhledávala dosud příležitosti především mezi technologickými startupy. Peníze tak vložila do projektů Rohlík.cz a Dáme jídlo, tuzemské konkurence Airbnb zvané Flatio, fintechové platformy Twisto či rakouské aplikace Eversports, která umožňuje rezervace sportovišť.

  • Našli jste v článku chybu?
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).