Menu Zavřít

Eurotel se rozšíří

6. 9. 2002
Autor: Euro.cz

CITY Pankrác

CIF24

PRAHA (men) – Projekt pankrácké CITY opět pokročil. Developer, firma ECM, získala územní rozhodnutí na přístavbu budovy CITY Eurotel (EURO 25/2002). První etapu rekonstrukce a dostavbu financuje Raiffeisenbank, která rovněž poskytla peníze na přípravu celého projektu CITY. Základ budovy CITY Eurotel tvoří třípodlažní stavba u paty bývalého Československého rozhlasu. Tato stavba se rozšíří a navýší o dvě podlaží. Celková kapacita nové budovy dosáhne téměř devět tisíc metrů čtverečních. Celý projekt bude zahájen odstraněním rozestavěných objektů bývalé slovesné a hudební výroby Československého rozhlasu. Demoliční práce již byly zahájeny.
Hlavním nájemcem nové budovy bude mobilní operátor společnost Eurotel. Ten podepsal s ECM smlouvu na patnáct let s následnou opcí na pět let o pronájmu více než tří tisíc metrů čtverečních. Eurotel tak rozšíří své prostory v nově upravené budově, kterou má od roku 2000 v pronájmu.
Celkové náklady projektu CITY se odhadují na osm miliard korun. Kritikové projektu poukazují na to, že se na pražské Pankráci připravuje výstavba sterilních kredencí. Zastánci ale tvrdí, že komplex CITY vyřeší neutěšený stav lokality na Pankráci.

  • Našli jste v článku chybu?
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).