Menu Zavřít

Exministryně spravedlnosti Válková jde do druhého kola senátních voleb

8. 10. 2016
Autor: ČTK

Poslankyně a bývalá ministryně spravedlnosti Helena Válková (ANO) se může stát senátorkou v Praze 11. Společně se zastupitelem Prahy 11 Ladislavem Kosem (HPP 11) postupuje do druhého kola. Dvojici kandidátů pro další kolo znají i Praha 10 a Praha 6.

Válková získala 19,23 procenta a Kos 16,67 procenta hlasů. Druhé kolo se uskuteční za týden. Současný senátor Milan Pešák (ODS) mandát neobhajoval.

CIF24


Sledujte výsledky krajských a senátních voleb ONLINE na našem webu


Do druhého kola senátních voleb za Prahu 10 postoupili opoziční zastupitelka Renata Chmelová kandidující za KDU-ČSL a lékař Jiří Holubář zastupující TOP 09. Chmelová získala 22,80 procenta hlasů, její soupeř o rovná tři procenta hlasů méně. Senátorský post bude muset po dvou letech opustit Ivana Cabrnochová (SZ), která v prvním kole skončila se ziskem 12,69 procenta hlasů čtvrtá.

Ředitel Gymnázia Jana Keplera Jiří Růžička (za TOP 09) vyhrál první kolo senátních voleb v Praze 6, když získal 42,31 procenta hlasů. Jeho soupeřem pro druhé kolo bude filozof Václav Bělohradský (za ČSSD), který kandiduje s podporou Strany zelených a ČSSD. Získal 16,72 procenta hlasů.


Přečtěte si rozhovor s Jiřím Růžičkou:

Jiří Růžička: Vsadil jsem na kontakt

Jiří Růžička kandiduje do Senátu jako nezávislý kandidát za TOP 09 a STAN s podporou KDU-ČSL

  • Našli jste v článku chybu?
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).