Menu Zavřít

EXPANZE V USA

24. 7. 2001
Autor: Euro.cz

ING Groep

Nizozemský pojišťovací a bankovní koncern ING (Internationale Nederlanden Groep NV) připravuje dlouho očekávaný nástup na trh Spojených států. Jeho tamní pobočka hodlá spolu s americ- kou zdravotní pojišťovnou WellPoint Health Networks převzít kontrolu nad společností Aetna - největší životní a zdravotní pojišťovnou Spojených států. Pokud se tato transakce uskuteční, Nizozemci budou mít otevřené dveře také na lukrativní jihoameri cký trh pojišťovacích služeb. Podle západního tisku se proslýchá, že šéf ING Godfried van der Lugt zaslal Američanům „přátelskou nabídku . „Ve skutečnosti jsme společnosti Aetna napsali jeden dopis. O konkrétním jednání nemůže být zatím ani řeči, sdělila německému deníku Die Welt mluvčí ING Groep. Podle ní jsou kontakty „v raném stadiu , ale Nizozemci doufají, že chystanou transakci se podaří dovést do zdárného konce.

ING a WellPoint měly údajně za jednu akcii firmě Aetna nabídnout sedmdesát dolarů, což by bylo zhruba o čtyřicet procent více, než činí aktuální burzovní kurs. „Podle našich informací nabízí ING akcionářům Aetny kolem 44 dolarů v hotovost i a WellPoint nabízí 26 dolarů v podobě vlastních akcií, sdělil amsterodamský finanční analytik Dennis Ederzeel.

MMF24

Pokud se transakce uskuteční, předpokládá se, že se aktivity Aetny rozdělí: Nizozemci převezmou životní pojištění, zatímco WellPointu by se do dosavadního obchodního portfolia velice hodilo zdravotní pojištění Aetny.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).