Menu Zavřít

Expanze za atraktivitou

5. 12. 2003
Autor: Euro.cz

Gefco

EBF24

PRAHA (flp) - Rozsáhlou logistickou síť hodlá v České republice vybudovat francouzská zásilková společnost Gefco. Týdeníku EURO to sdělil šéf tuzemské pobočky firmy Christophe de Korver. „V České republice chceme být jedním z nejvýznamnějším hráčů na poli logistických služeb, a proto se zde během následujících tří let chystáme výrazně investovat,“ tvrdí manažer.
Finance by měly, jak uvádí šéf komunikace z francouzské centrály logistiků Vincent Ripaud, směřovat do výstavby nových operačních center. „Pobočky otevřeme v Brně, Ostravě, Plzni, Českých Budějovicích, Hradci Králové, Teplicích a Ústí nad Labem,” řekl týdeníku EURO Ripaud. Vedení českého Gefca hodlá ve svých regionálních centrálách budovat vlastní sklady, jak ale upřesňuje de Korver, firma se nebude bránit ani spolupráci s lokálními partnery.
„Česko má výbornou geografickou polohu, díky níž pro nás není pouze cílovou, ale také tranzitní zemí. Podstatná je také skutečnost, že se stává významným evropským výrobcem aut a subdodavatelem automobilových součástí,“ zdůvodnil atraktivitu tuzemského trhu pro Gefco de Korver. Jeho firma dlouhodobě spolupracuje s automobilkou PSA Peugeot-Citroen, která společně s Toyotou dokončuje automobilku TPCA u Kolína. Právě v průmyslové zóně Ovčáry získali Francouzi minulý měsíc 25 hektarů pozemků.
Management společnosti částečně odhalil i své plány v dalších zemích střední a východní Evropy. „Naší sítí chceme pokrýt celý kontinent, a proto připravujeme rozjezd aktivit i na východ od Česka,“ prohlásil ředitel. „Některé projekty jsou už na spadnutí.“
Tuzemská pobočka francouzské firmy zahájila činnost na počátku letošního roku. Skupina Gefco je devátou největší dopravní a logistickou společností v Evropě. Koncern zaměstnává téměř osm tisíc lidí a v loňském roce vykázal hrubý zisk ve výši téměř 80 milionů eur (2,5 miliardy korun).

  • Našli jste v článku chybu?
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).