Menu Zavřít

Facebook má cíl: dvě miliardy uživatelů měsíčně

8. 9. 2016
Autor: Flickr

Rekordy v návštěvnosti, dosahu, ceně akcií i výdělku. Facebook stále posouvá hranice vlastního úspěchu, a jak naznačují analytici, nehodlá usnout na vavřínech. Euforii investorů nyní podporuje oznámením odhadu zisku dvou miliard aktivních uživatelů měsíčně.

Sociální síť Facebook ukončila poslední čtvrtletí s přibližně 1,7 miliardy online uživatelů měsíčně. Jak uvedl portál CNN, obchodníci z Wall Street v současné době odhadují, že síť do prvního čtvrtletí 2018 dosáhne hranice dvou miliard aktivních uživatelů v jednom měsíci.

Facebook má nyní čtyři produkty s více než miliardou uživatelů - Facebook Service, Messenger, WhatsApp a Groups. Jak uvedl analytik společnosti Baird Colin Sebastian, Facebook by měl navzdory posilujícím konkurenčním sítím i nadále navyšovat počet uživatelů. Ani novinky jako Snapchat prý zavedené ekvivalenty jako Instagram ohrozit nedokážou. Analytik Morgan Stanley Brian Nowak dokonce odhaduje další růst cen akcií, a to až o dvacet procent za rok.

Vývoj hodnoty akcií společnosti Facebook za poslední rok Vývoj hodnoty akcií společnosti Facebook za poslední rok Zdroj: Bloomberg

V mnoha ohledech je vzestup Facebooku podobný příběhu Amazonu. Také Amazon má v Jeffu Bezosovi odvážného šéfa, který dělá řadu riskantních kroků, ale vyplácejí se.

CIF24

Obě firmy mají podle odhadů podobnou tržní hodnotu přibližně 375 miliard dolarů. Facebook zaznamenal za poslední kvartál tržby ve výši 5,82 miliard eur. Výše uvedených 1,71 miliardy aktivních měsíčních uživatelů je o 15 procent více než loni a o 60 milionů více než před třemi měsíci.


Čtěte také:

Facebook provádí své experimenty na nás

Facebook prohrává boj se zbraněmi. Na teroristy nemá páky


  • Našli jste v článku chybu?
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).