Menu Zavřít

Faltýnek ve Sněmovně navrhne jednání o mýtném tendru. Chce vysvětlit svou roli v kauze

11. 3. 2019
Autor: čtk

Údajné ovlivňování mýtného tendru navrhne první místopředseda ANO Jaroslav Faltýnek sám jako mimořádný bod jednání Sněmovny. Chce vysvětlit svoji roli v kauze, uvedla dnes Česká televize. Faltýnek uvedl, že je připraven tento bod navrhnout v úterý grémiu Poslanecké sněmovny. Počítá s tím, že vystoupí a bude připraven odpovědět na dotazy poslanců a vysvětlit svoji roli v případu. O žádném ovlivňování podle něho nemůže být ani řeč.

Policie minulý týden zasahovala na antimonopolním úřadu a v sídle firmy Kapsch, která provozuje v Česku mýtný systém. Nikoho neobvinila. Web Novinky.cz napsal, že policie podezřívá předsedu Úřadu pro ochranu hospodářské soutěže Petra Rafaje a ředitele české pobočky Kapsch Karla Feixe z korupce. V této souvislosti se mluvilo o Faltýnkovi, který s oběma jednal. Faltýnek uvedl, že s představiteli firmy i s ÚOHS jednal o mýtném systému z pověření koaliční rady pro dopravu. Uvedl, že jeho cílem bylo vypsání tendru, aby Česko nemuselo řešit co dál s mýtem.

Policie kvůli ovlivňování zakázek ve čtvrtek zasahovala na několika místech v zemi, mimo jiné i ve Faltýnkově bytě v Praze.

Přečtěte si více o Jaroslavu Faltýnkovi:

KL24

Mazal z Hané.Faltýnek přišel o výsadní postavení, s Babišem se ale udobřil

Faltýnek o sporu s Babišem: Názor pana předsedy prostě vyhrál

 Řepkové pole. Oblíbený zemědělský motiv malíře Jaroslava Faltýnka se v tomto případě zhmotnil ve znázornění klíčového produktu Agrofertu. Faltýnek obraz namaloval za pouhé tři hodiny poté, kdy výjev spatřil při soumraku z okna svého vozu nedaleko domovského Prostějova

Přečtěte si také:

Elektronické dálniční známky zvýší výnosy o 220 milionů korun, vyplývá z návrhu zákona

Stát by převzetím mýta ušetřil za deset let dvě miliardy, tvrdí Kapsch

Ministr Ťok obvinil Kapsch ze lži a trestného činu

Devět set kilometrů mýta navíc? Málo, ukazují analýzy

Kapsch odmítá, že by Feix byl obviněn z korupce

Pod jedním satelitem. Kellner přetlačil Kapsche v souboji o miliardy

  • Našli jste v článku chybu?