Menu Zavřít

FC Vysočina peníze sehnala

15. 7. 2005
Autor: Euro.cz

Fotbal ing.

ebf - tip - debata

JIHLAVA (tyn) - Historický nováček nejvyšší fotbalové soutěže FC Vysočina Jihlava již sehnal 95 milionů korun na první sezonu. Rozpočet klubu bude činit 30 až 35 milionů korun a naplní ho dvanácti miliony akciová společnost FC Vysočina Jihlava, jejímiž akcionáři jsou Město Jihlava (50 procent), stavební společnost PSJ holding (40 procent) a Jihlavský pivovar Ježek (deset procent), dále příjmy z projektu STES a prodej reklam firmám z regionu. Příjem ze vstupného a suvenýrů by měl dosáhnout kolem 2,5 milionu korun. „Ještě řešíme otázku generálního sponzora. Jednáme se zahraničními i domácími subjekty, bližší podrobnosti zatím nebudeme sdělovat,“ řekl EURO OnLine mluvčí klubu Miroslav Fuks.
Jihlava vstupuje na elitní scénu s rozumnou strategií: Hráči budou mít na ligové poměry nebývale nízký základní plat, zhruba osmnáct tisíc korun měsíčně i nižší, ovšem s vysokými prémiemi za bodové zisky.
O rekonstrukci stadionu za 60 milionů korun do února 2006 se rovným dílem podělí Město Jihlava a Kraj Vysočina. Vznikne krytá tribuna pro 2500 sedících diváků, VIP parkoviště pro 130 vozidel a umělé osvětlení.

  • Našli jste v článku chybu?
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).