Menu Zavřít

Finance

13. 12. 2007
Autor: Euro.cz

Krátce

Pojišťovna bankou

Finanční skupina AXA založila banku. Nová AXA Bank Europe bude mít za cíl zlepšení koordinace retailového bankovnictví skupiny v Evropě. Rovněž slibuje úzce spolupracovat s pojišťovnami AXA a bude doplňovat jejich nabídku celou řadou bankovních produktů. „Díky vzniku AXA Bank Europe bude zajištěn rozvoj, kontrola a řízení rizik v rámci celé Evropy,“ poznamenal mluvčí skupiny Marek Zeman.

Vklady vydělají více

Čechům se opět zvedly úroky na vkladech, které mají u některých bank. Naposledy zvýšila sazby ČSOB a to až na 2,8 procenta ročně. Zatím nejvyšší sazbu – tři procenta – nabízejí v Česku internetový nováček mBank, Bawag Bank a minulý týden se ke tříprocentnímu úroku přidala i Poštovní spořitelna.

Policejně-bankovní posily

Česká spořitelna (ČS) zesílila spolupráci s Policií ČR. „Jde o kroky zaměřené na prevenci přepadení poboček. Naší prioritou je chránit klienty i zaměstnance,“ sdělil bez dalších podrobností Tomáš Vaníček, jenž je odpovědný za řízení části pobočkové sítě. Konkrétní detaily nehodlá banka z bezpečnostních důvodů sdělovat, v minulých letech se prý ale podobné kroky ČS vyplatily, tvrdí Vaníček.

CIF24

ČKA získá půlmiliardu

Česká konsolidační agentura se dohodla se švýcarskou bankou UBS, že pošle do Česka 420 milionů korun. Jde o náhradu za ztracenou půl miliardu, která byla vyvedena ze dceřiné firmy ČKA společnosti Galileo Real do zahraničí bez vědomí vedení agentury. Ukončení několikaměsíčního sporu urychlily i personální změny ve vedení banky. Pro týdeník EURO to potvrdil generální ředitel ČKA Zdeněk Čáp. Největší švýcarská banka přitom bude muset platit v situaci, kdy odepisuje miliardy dolarů jako důsledek hypoteční krize.

  • Našli jste v článku chybu?