Menu Zavřít

Finance

26. 9. 2007
Autor: Euro.cz

Krátce

Lídr trhu potvrdil vedení

Penzijní fond České pojišťovny potvrzuje svou pozici číslo jedna na tuzemském trhu penzijního připojištění. Za první pololetí registruje nárůst klientů o více než 69 tisíc, a jejich celkový počet se tedy navýšil na 1,043 milionu. Jde o téměř třetinový tržní podíl. Druhá příčka patří i nadále České spořitelně, jejíž penzijní fond eviduje 590 tisíc osob.

Výplaty klientů KTP Quantum

Garanční fond obchodníků s cennými papíry zahájil výplaty pro dalších 317 oprávněných klientů zkrachovalého KTP Quanta. Lidem bude prostřednictvím poboček České spořitelny vyplacena v této fázi částka 6,9 milionu korun.

Péče o psa na splátky

Společnost Home Credit začala jako první na českém trhu nabízet spotřebitelský úvěr k financování veterinární péče. Tato nabídka je zatím k dispozici ve dvou desítkách „zvířecích“ klinik v ČR, síť partnerských veterinárních zařízení se ale bude rozšiřovat. Minimální výše úvěru činí tři tisíce korun, horní hranice není omezena. Úvěr získá klient uzavřením smluv přímo na klinice. Zvolit si může délku splácení od čtyř do 48 měsíců, výši akontace i optimální výši splátek.

České firmy chtějí eurodaně

Mezinárodní studie poradenské KPMG tvrdí, že drtivá většina firem souhlasí s návrhem Evropské komise o zdaňování právnických osob. „V Česku se návrhu komise dostalo velké podpory. Souhlas s tímto záměrem vyjádřilo sto procent respondentů,“ uvádí Jan Žůrek, partner KPMG Česká republika. Z návrhu komisařů vyplývá, že by se zisky firem působících ve více než jedné členské zemi EU měly počítat dle jednotného vzorce místo 27 různými metodami.

CIF24

Unibon se rozšiřuje

Družstevní záložna Unibon otevřela pobočku v Ostravě. „Připravili jsme se na rozšíření nabídky služeb i pro retailový segment a tento krok s tím bezprostředně souvisí,“ sdělil týdeníku EURO předseda představenstva David Rusňák s tím, že jednu expozituru již má záložna v Katovicích a do konce listopadu bude otevřena filiálka v Bratislavě. Záložna má v členské základně zastoupeny podnikatelské subjekty Moravskoslezského kraje, k nimž patří Geofin, Vítkovice či VOKD.

  • Našli jste v článku chybu?