Menu Zavřít

Finance

17. 5. 2007
Autor: Euro.cz

Krátce

ŠkoFin se sloučí s dcerami

Leasingový ŠkoFin se sloučí se svými dceřinými společnostmi ŠkoLease a ŠkoFin Fleet Services (dříve Europcar Fleet Services). „Rozhodnutí padlo už v roce 2006, právní moci nabude nejdříve 1. října 2007,“ sdělila týdeníku EURO jednatelka ŠkoFinu Jiřina Tapšíková.

ČSOB poklesl zisk

ČSOB vydělala v prvním letošním čtvrtletí 2,644 miliardy korun čistého. V meziročním srovnání se jedná o pokles ve výši 27,1 procenta. Úrokové výnosy za sledované období vyskočily o 18 procent na 4,969 miliardy a provozní výnosy bez mimořádných položek vzrostly meziročně o 4,1 procenta z 7,323 na 7,625 miliardy. Aktiva banky do konce března se zvedly proti loňsku o šest procent na 853,4 miliardy.

GE Money Bank vydělala méně

GE Money Bank meziročně klesl v prvním čtvrtletí čistý zisk o jedenáct procent na 701 milionů korun. Celková aktiva banky naopak ke konci března stoupla o 11,6 procenta na 73,5 miliardy. Úhrnné úvěry poskytnuté klientům ke konci března stouply bance meziročně o více než třetinu na necelých 67 miliard korun, vklady vzrostly o necelých osm procent na 51 miliard korun.

Home Credit s Nomos Bank

Skupina PPF a akcionáři Nomos Bank, šestnácté největší banky v Rusku zaměřené na korporátní klienty, plánují vytvořit jednu z největších univerzálních bankovních skupin v Rusku. Obě společnosti, Home Credit & Finance Bank a Nomos Bank, budou vloženy do nově vytvořeného holdingu, jenž bude vlastněn skupinou PPF a akcionáři Nomosu. Obě banky budou nadále fungovat nezávisle, ponechají si stávající obchodní značky. Podíly v novém holdingu budou určeny na základě auditovaných výsledků obou bank ke konci prvního letošního pololetí.

CIF24

Úroky se zvýší nejdříve v červenci

ČNB by neměla panicky reagovat na zrychlující inflaci a měla by spíše počkat na další údaje potvrzující oživení tempa růstu cen, uvedl člen bankovní rady ČNB Mojmír Hampl pro agenturu Reuters. Okamžik utažení měnové politiky ČNB se dle Hampla blíží, osobně však počítá s růstem sazeb nejdříve po červencové aktualizaci inflační zprávy.

  • Našli jste v článku chybu?