Menu Zavřít

Finance

26. 4. 2007
Autor: Euro.cz

Krátce

Koupě s Home Creditem vzrostly

Během prvních tří měsíců roku financoval Home Credit klientům nákupy v celkové hodnotě 1,697 miliardy korun, což představuje 34procentní nárůst ve srovnání se stejným obdobím minulého roku.

Novela zpřísní regulaci bank

Sněmovna schválila novelu, která má zpřísnit pravidla fungování bank a dalších finančních institucí. Poslanci ji přijali i s pozměňovacími návrhy Senátu. Novela zákona počítá s tím, že zpřísnění regulí fungování finančních institucí by se mělo týkat zejména řízení rizik, tedy kapitálové přiměřenosti a kontrolních pravidel.

Komerční banka vyplatí dividendu

Akcionáři Komerční banky potvrdili svým hlasováním na valné hromadě návrh představenstva o vyplacení dividendy 150 korun na akcii. Celková částka dividendy dosahuje výše 5701 milionů Kč, poměr výše dividendy k čistému nekonsolidovanému zisku roku 2006 představuje 65,2 procenta. Nárok na dividendu má akcionář, jenž je majitelem akcie ke dni 25. května 2007; dividenda se stává splatnou k letošnímu 25. červnu.

ING loni s menším ziskem

ING Bank Česká republika vytvořila v loňském roce čistý zisk 245 milionů, přičemž o rok dříve vydělala 318 milionů. Příjmy dosáhly 984 milionů, což představuje meziroční pokles o osm procent. Celkový čistý zisk nebyl natolik vysoký jako v roce 2005 především kvůli výsledkům finančně-tržního obchodování na vlastní účet.

GE Money sází na auta

V prvním letošním kvartálu profinancovala GE Money Auto 9195 automobilů v souhrnné pořizovací hodnotě více než 1,88 miliardy korun. Ke dlouhodobé pozici lídra trhu financování ojetých automobilů přispívá i úspěšnost v platbě nových vozidel. Počet nových vozů financovaných firmou vzrostl meziročně o více než šedesát procent.

CIF24

Finanční servis zn. Tesco

Během následujících 12 až 18 měsíců nabídne Tesco finanční služby. Týdeníku EURO to potvrdil šéf Tesco Stores ČR Philip Clark s tím, že zatím nechce přiblížit, o jaké služby se bude jednat. V Británii firma nabízí pod značkou Tesco Finance & Insurance (v partnerství s Royal Bank of Scotland) celé finanční portfolio: pojištění, kreditní karty, úvěry i hypotéky.

  • Našli jste v článku chybu?
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).