Menu Zavřít

Finance

22. 3. 2007
Autor: Euro.cz

Krátce

Z Visy do CCS

Ivan Remšík byl s okamžitou platností jmenován generálním ředitelem CCS České společnosti pro platební karty. Dosud úřadující šéf William Kendal Greenway se vrací do mateřské FleetCor v Atlantě. Remšík od roku 1996 pracoval v londýnské centrále Visa International jako senior viceprezident a regionální ředitel. Pod jeho vedením Visa úspěšně rozšířila svou působnost na nové trhy ve 35 zemích.

ECM zvyšuje zadlužení

Developerská společnost ECM po loňském uvedení svých akcií na burzu přichází pro další peníze. Nově vydává dluhopisy s pohyblivým úrokovým výnosem 6M PRIBOR + 2,90 procenta p.a v objemu jedné miliardy korun. Dluhopisy jsou splatné v roce 2012 a budou kótovanými cennými papíry obchodovanými na vedlejším trhu BCPP.

PPF Bance klesl čistý zisk

PPF Bance, jež je po prodeji eBanky jedinou bankou finanční skupiny PPF v ČR, klesl v roce 2006 čistý zisk meziročně o 4,5 procenta na 281 milionu korun. Bilanční suma stoupla o sedmnáct procent na 24,5 miliardy. Objem klientských vkladů stoupl o šest miliard na 18,5 miliardy korun a objem poskytnutých úvěrů banka meziročně zvýšila o pětinu na 9,4 miliardy korun.

Komerční banka sází na paušál

Komerční banka (KB) uvedla na trh dva balíčky produktů a služeb pro individuální klienty: Extra konto a Premium konto. Obě služby jsou typu „all inclusive“, kdy klient získá vybrané produkty za jeden poplatek (Extra stojí 125 korun měsíčně, Premium 325 korun). Oba balíčky zahrnují vedení účtu a dále transakce zadané přes internetové nebo mobilní bankovnictví, vklady hotovosti, změny trvalých příkazů, výběry z bankomatu KB a další.

Exekucí loni přibylo

V roce 2006 bylo v ČR nařízeno přes 300 tisíc exekucí (meziroční čtrnáctiprocentní nárůst). Asi osmdesát procent případů představují dluhy do padesáti tisíc korun, z nichž se přes tři pětiny podaří získat zpět. Mnohem menší úspěšnost je u částek vyšších - asi deset až dvacet procent.

CIF24

ČSOB přichází s kreditkou zdarma

Klienti ČSOB již nemusejí platit za vydání kreditní karty žádný poplatek. Pro držitele Aktivního a Prémiového konta je zdarma i její vedení. Klienti, jež u ČSOB nemají konto, zaplatí měsíčně za vedení karty 400 korun.

  • Našli jste v článku chybu?
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).