Menu Zavřít

Finance

23. 6. 2006
Autor: Euro.cz

Krátce

Obchod místo bankomatu
Zatímco společnost MasterCard plánuje spustit takzvaný cash back v obchodech ještě tento rok, Visa hodlá tuto službu zavést v roce 2007. Podle představ společnosti Visa bude v České republice možné vybrat hotovost do maximální výše 1500 korun při útratě přes 300 korun.

Patria direct roste
Počet klientů využívajících služby společnosti Patria Direct překročil 5000. Na konci roku 2005 jich společnost měla 4208 a o rok před tím 2773. Od 19. června společnost rozšířila nabídku kapitálových trhů, na kterých obchoduje, o rakouskou burzu.

Půjčili historickou částku
Úvěrové portfolio GE Money Bank přesáhlo počátkem června tohoto roku historickou hranici 50 miliard korun. V porovnání se stavem na počátku loňského června portfolio vzrostlo o deset miliard.

Dolarových milionářů v Česku přibývá
Celosvětový počet velmi bohatých lidí se zvýšil na 8,7 milionu. Ze závěrů Zprávy o světovém bohatství, kterou zveřejnily společnosti Capgemini a Merrill Lynch, vyplývá, že bohatství osob s investičním majetkem vyšším než milion dolarů vzrostlo v roce 2005 o 8,5 procenta na 33,3 bilionu dolarů. Počet velmi bohatých osob v České republice vzrostl proti konci roku 2004 o 10,6 procenta na přibližně 13 100.

EBF24

AFIZ má nového člena
Společnost Kapitol pojišťovací a finanční poradenství se stala členem Asociace finančních zprostředkovatelů a finančních poradců (AFIZ) . Počet právnických osob asociace se tím zvýšil na deset. Ivo Zlámal a Jiří Klaban z firmy Kapitol byli jmenováni do představenstva asociace.

  • Našli jste v článku chybu?
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).