Menu Zavřít

Finance

15. 2. 2008
Autor: Euro.cz

Krátké zprávy

CIF24

Miliardář pomáhá pojišťovnám

Boháč Warren Buffett nabídl osm set miliard dolarů jako záruku za pojistky u dluhopisů amerických firem. Buffet to uvedl minulý týden v rozhovoru pro CNBC. Nabídku prý dostaly pojišťovny Ambac, MBIA a FGIC. Jedna z pojišťoven prý už nabídku odmítla, ostatní mají třicet dnů na rozmyšlenou, uvedl Buffett. Pojišťovny, které slibují pokrýt platby vlastníkům dluhopisů v případě, že zkrachuje firma, která je vydala, se dostaly do problémů. Hrozí jim totiž snížení úvěrových ratingů, protože ratingové agentury se bojí, že firmy nebudou mít dost peněz na krytí svých závazků. Důvodem je propad hodnoty zástavních dluhopisů.

Nábytkové partnerství

Významný hráč spotřebitelského financování v Česku - společnost Home Credit - začal nabízet půjčky v obchodních domech společnosti Asko Nábytek. „Nábytek se dlouhodobě pohybuje na čele žebříčku komodit, jejichž nákup chtějí zákazníci financovat prostřednictvím spotřebitelského úvěru. Partnerstvím s významným prodejcem Asko Nábytek svou pozici v tomto segmentu dále posílíme a budeme moci nabízet kvalitní úvěrové produkty širší skupině zákazníků,“ konstatoval šéf Home Creditu Erich Čomor.

Futures vydělávají

Investice typu futures odstartovaly letošní rok nadějně. Program Saturn, jež spadá do kategorie Managed Futures, přinesl investorům zhodnocení 18,2 procenta. Údaje zveřejnila společnost Colosseum, která zmiňovaný program nabízí. „Zhodnocení, kterého bylo v lednu dosaženo, ukazuje na výhody spojené s investicí do Managed Futures a to především ve světle padajících akciových trhů,“ komentoval výsledky hlavní portfolio manager společnosti Colosseum Štěpán Pírko.

  • Našli jste v článku chybu?
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).