Menu Zavřít

Finance

7. 9. 2007
Autor: Euro.cz

Krátce

ING vydělala o 35 procent více

Zisk po zdanění retailové divize ING (zahrnuje životní pojišťovnu, zdravotní pojišťovnu, penzijní fond a retailové bankovnictví) dosáhl v prvním pololetí roku 848 milionů korun, což představuje meziročně růst o celých 35 procent. Hodnota aktiv ve správě vzrostla o 19 procent na 70,256 miliardy a celkový počet klientů dosáhl čísla 799 241 (zvýšení o deset procent).

Modrá pyramida šířeji

Od září rozšiřuje Modrá pyramida postupně svou obchodní nabídku. Ve všech poradenských centrech a prostřednictvím sítě rodinných poradců bude nabízet další produkty Komerční banky, jež jsou určeny těm, kteří již mají nebo si založí stavební spoření u Modré pyramidy. Nejprve to bude Modrá půjčka, Modré konto a Konto G2, na podzim pak Modrá kreditní karta a Modré konto Plus. Ještě před koncem roku pak společnost zahájí prodej vybraných podílových fondů.

Sto tisíc klientů za dva měsíce

Nový Osobní účet České spořitelny si za necelé dva měsíce existence otevřelo již sto tisíc zájemců. Základem Osobního účtu je individuální přístup ke každému klientovi, který nabízí klientům možnost sestavit si vlastní účet na základě výběru produktů a služeb.

EBF24

ČSOB vsází na komodity

Od září nabízí ČSOB investorům nový zajištěný fond zaměřený na komodity. Zajištěný fond Komodity 1 má splatnost za čtyři roky a sedm měsíců, přičemž míra participace je neobvykle vysokých 120 procent. Výnos je vázán na Broad Commodity Index, jenž zahrnuje deset druhů zboží: hliník, měď, zinek, nikl, olovo, ropu, zemní plyn, pšenici, kukuřici a sóju.

Růst ekonomiky zpomalil

Česká ekonomika ve druhém čtvrtletí zpomalila meziroční tempo růstu na šest procent. V prvním čtvrtletí hrubý domácí produkt podle zpřesněných údajů vzrostl meziročně o 6,4 procenta. Uvedl to minulý pátek Český statistický úřad. Na růstu se ve druhém čtvrtletí stejnou měrou podílely výdaje domácností a tvorba hrubého kapitálu.

  • Našli jste v článku chybu?
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).