Menu Zavřít

Finance

4. 5. 2007
Autor: Euro.cz

Krátce

ČSOB v hypotékách překonala trh

Za první čtvrtletí letošního roku vzrostl objem nových hypoték u ČSOB o 64 procent v porovnání ze stejným obdobím loňského roku. ČSOB tím pádem dosáhla lepšího výsledku než celkový trh, kde si hypotéky za stejné období polepšily pouze o 49 procent.

Citibank zvýšila úroky

Spořicí účty Citibank CitiOne jsou od počátku května úročeny dvěma procenty ročně. Odpadá tedy dosavadní limit ve výši 100 tisíc korun, od něhož byly peníze úročeny vyšší sazbou. Stejně úročený spořicí účet ve výši dvou procent nabízí na tuzemském trhu ING.

Třetinový růst Atlantiku

Atlantik FT, patřící do holdingu KKCG Finance, dosáhl v roce 2006 čistého zisku ve výši 160 milionů korun. Zisk z poplatků a provizí se meziročně zvýšil o třicet procent na 128 milionů a objem realizovaných obchodů na pražské burze vzrostl také o třicet procent na téměř 174 miliard korun.

Penzijní fond KB připíše výnos

Penzijní fond Komerční banky, který je s 417 tisíci účastníky čtvrtým největším fondem v Česku, oznámil, že připíše klientům za loňský rok výnosy tři procenta. Předtím jim připsal čtyři procenta.

CIF24

Více akvizic ve středu Evropy

Počet akvizic a transakcí využívajících akvizičního financování ve střední Evropě roste. Potvrzují to údaje prezentované na nedávné pražské konferenci o akvizičních příležitostech ve střední Evropě a Rusku, kterou pořádala firma Euromoney. Zvyšuje se také velikost transakcí – za poslední dva roky byly v regionu uskutečněny tři takzvané „jumbo dealy“, tedy obchody přesahující jednu miliardu eur. Dva z nich prý proběhly v ČR.

Zájem o společné zdanění manželů

Do pondělí 30. dubna vrátily finanční úřady přeplatky na dani přibližně 411 tisícům párům s dětmi, které uplatnily institut společného zdanění manželů, v odhadované výši šesti miliard korun, tedy o dvě miliardy více než před rokem. Celkem institut společného zdanění využilo o třetinu více domácností než minulý rok.

  • Našli jste v článku chybu?
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).