Menu Zavřít

Finance

1. 9. 2006
Autor: Euro.cz

Krátce

Fúze se protáhne Fúze HVB Bank a Živnostenské banky (ŽB) proběhne nejdříve 1. července 2007. Důvodem, proč banky pracují s orientačním termínem o pět měsíců pozdějším než před několika měsíci, jsou problémy se zaváděním nového počítačového systému v ŽB, na níž se v rámci skupiny UniCredit systém testuje. „Dřívější termín sloučení bank není reálný, a i polovina příštího roku je spíše prvním reálně zvládnutelným termínem než pevným datem,“ řekl týdeníku EURO zdroj blízký představenstvu ŽB. Sloučená banka ponese v budoucnu jméno UniCredit. Proti tomu ale protestují například odboráři v ŽB.

Dluhopisy pro retail Hypoteční banka 30. 8. vydala 34. emisi hypotečních zástavních listů (HZL) v objemu 1,5 miliardy korun. Dluhopis je úročen 4,7 procenta, nominální hodnota činí deset tisíc korun a splatnost pět let. HZL je možné zakoupit prostřednictvím elektronické služby Patria Direct.

Posiluje internetbanking Od 1. října Česká spořitelna zvyšuje povinné zabezpečení služby Servis 24 internetbanking o autorizaci všech plateb autorizační SMS, nový bezpečnostní kód pro klienty, kteří nepoužívají vyšší zabezpečení a také monitoring změny čísla mobilního telefonu.

MMF24

Pomýšlí na Balkán Profireal poskytla v prvním pololetí letošního roku půjčky v nominální hodnotě 1,446 miliardy korun. Meziročně je to o 36 procent více. Půjčky a úvěry poskytnuté na Slovensku se na výsledku podílely 49 procenty. Pololetní hospodaření celé skupiny skončilo čistým ziskem 87 milionů korun, což představuje meziroční nárůst ve výši 216 procent. Profireal ještě letos plánuje rozšířit své působení do Bulharska. Hodlá rovněž expandovat na rumunský a ruský trh.

Vydělaly méně Čistý zisk všech tuzemských bank v pololetí podle statistik České národní banky klesl na 21,06 mld. Za stejné období loni banky vydělaly téměř o 1,7 miliardy korun více.

  • Našli jste v článku chybu?
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).