Menu Zavřít

Financial Times ocenil VŠE

14. 10. 2011
Autor: Euro.cz

Školství

CIF24

List Financial Times posedmé za sebou ohodnotil magisterské programy v oblasti managementu a už podruhé se v žebříčku objevila Vysoká škola ekonomická (VŠE) v Praze. Obor podniková ekonomika a management se umístil na 52. místě z pětašedesáti. Jediný český zástupce v přehledu oproti loňskému roku navíc poskočil o šest příček.
„Vzhledem k mimořádně silné konkurenci prestižních zahraničních vysokých škol je to bezpochyby významný úspěch. Ukazuje se, že strategie internacionalizace, kterou fakulta realizuje v posledních letech, přináší výsledky,“ uvedla Helena Sedláčková, proděkanka pro zahraniční vztahy na Fakultě podnikohospodářské na VŠE s tím, že dalším úspěchem pro VŠE je druhé místo společného mezinárodního programu CEMS Masters in International Management, na jehož výuce se škola podílí.
Data pro hodnocení získávají Financial Times ze dvou hlavních zdrojů. První je dotazník vyplňovaný školou, kde se mimo jiné hodnotí mezinárodní rozměr výuky, podíl zahraničních studentů, kvalifikační úroveň vyučujících i úroveň programu. Druhým zdrojem je dotazník zasílaný absolventům, kteří ukončili studium před třemi lety, list je oslovuje sám s vyloučením vlivu školy. Samotná kritéria jsou kombinací faktorů zahrnujících především pracovní pozici, kariérní růst v období tří let od ukončení studia a platové zařazení. Podle tohoto kritéria je vážený platový průměr oslovených absolventů VŠE 42 tisíc dolarů ročně, což školu podle kritéria „value for money“ řadí na 33. příčku v žebříčku.

  • Našli jste v článku chybu?
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).