Menu Zavřít

Firma za třicet

29. 10. 2004
Autor: Euro.cz

Elitex Production

KL24

PRAHA (bor) - Konkurzní správce Zdeněk Tomíček nabídl k prodeji zkrachovalý podnik Elitex Production. Firma, která původně vyráběla textilní stroje, zaměstnává v Chrastavě na Liberecku 100 lidí. Podnik se nyní zaměřuje na drobnou kovovýrobu a produkci součástek pro automobilový průmysl.
„Věřím, že kupce najdeme. Firma funguje, zaměstnance nepropouštíme, zakázky jsou především od zahraničního odběratele z automobilového průmyslu,“ řekl týdeníku EURO Tomíček. Dodal, že společnost patří ke středně velkým zaměstnavatelům v kraji, rozhodující pro prodej bude ale pouze nabídnutá cena. Konkurzní správce ve výběrovém řízení požaduje minimálně 30 milionů korun. Soňa Ficová ze společnosti Hostam, která je pověřeným realizátorem prodeje, tvrdí, že o firmu je zájem. „Informační memorandum si už vyzvedlo několik společností,“ uvedla.
Krajský soud v Ústí nad Labem vyhlásil na Elitex Production konkurz letos v březnu. Společnost byla předlužená, celková výše dluhů ještě není vzhledem k právním sporům vyčíslena. Jak tvrdí konkurzní správce, může se pohybovat od nuly do několika stovek milionů korun. Mezi největší věřitele podniku patřila Všeobecná zdravotní pojišťovna, které Elitex Production dlužil 12 milionů korun.

  • Našli jste v článku chybu?
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).