Menu Zavřít

Firma ze skupiny PPF získala práva na vývoj léků proti rakovině

11. 4. 2017
Autor: Profimedia.cz

Biotechnologická společnost Sotio, která patří české finanční skupině PPF, získala výhradní práva na vývoj nových léčiv zaměřených na metabolismus nádorových buněk. Umožnila jí to licenční smlouva, kterou Sotio uzavřela s německými společnostmi Lead Discovery Center (LDC) a Max Planck Innovation. Finanční podmínky obchodu firma neuvedla.

„Cílení na nádorový metabolismus je perspektivní a inovativní přístup k léčbě nádorových onemocnění,“ uvedl generální ředitel společnosti Sotio Ladislav Bartoníček. Vědecký objev, na němž je program založen, vznikl v německém Institutu Maxe Plancka pro biologii stárnutí.

Na základě podepsané smlouvy bude Sotio bude společně s LDC a dalšími partnery zlepšovat vlastnosti nové látky v rámci protinádorového programu. Sotio bude odpovědné za předklinický a klinický vývoj látky a případné uvedení léčivého přípravku na trh.

Společnosti LDC a Max Planck za to od firmy Sotio získají peníze na další výzkum, platby za nákup licence a klíčové fáze vývoje. Následně jim připadnou také odměny závisející na prodejích nově vyvinutých přípravků.

Sotio je biotechnologická společnost vyvíjející nové léčivé přípravky zaměřené na léčbu nádorových a autoimunitních onemocnění. Společnost působí v Evropě, USA, Rusku a Číně. Je součástí finanční skupiny PPF nebohatšího Čecha Petra Kellnera.

MMF24


O aktivitách českých miliardářů čtěte více:

Zeman se sešel s Kellnerem. Řešili Rusko, USA i Čínu

Šmejc prodal Křetínskému část letoviska na Maledivách

Platforma na půjčky Zonky míří do skupiny Home Credit

 Home Credit


  • Našli jste v článku chybu?
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).