Menu Zavřít

Firmy na krámě

8. 5. 2003
Autor: Euro.cz

Česká konsolidační agentura

PRAHA (bor) - Česká konsolidační agentura (ČKA) v pondělí 5. května vyhlásila veřejná výběrová řízení na postoupení pohledávek za společnostmi CETOS, BSK Přestanov a ETA. Je to už čtvrtá nabídka v pořadí - 29. dubna agentura nabídla k prodeji pohledávku obuvnické firmy Novesta Zlín. Týdeník EURO zjistil, že ČKA vyhlásí tento týden ještě další dvě výběrová řízení, a to na pohledávky textilních firem Elite a Perla.
Nabízené pohledávky jsou součástí restrukturalizačního programu Exit 2, v němž mají zadlužené podniky získat strategického partnera. Vláda o jejich zařazení do programu rozhodla letos v zimě. Obecně je určen pro společnosti, u nichž sleduje například zachování výroby z hlediska sociálních dopadů a regionální nezaměstnanosti. Proto o vítězi výběrového řízení nebude rozhodovat pouze cena, ale také podnikatelský záměr.
Společnost CETOS je producentem obráběcích strojů, BSK stavební keramiky a ETA vyrábí elektrické spotřebiče pro domácnost. Jejich pohledávky byly na ČKA převedeny z Československé obchodní banky po bývalé Investiční a Poštovní bance. Pohledávka vůči CETOS ke konci března dosahovala 421,8 milionu korun, u BSK to bylo 197,9 milionu, ETA dlužila 231,8 milionu. Lhůta pro podávání nabídek na pohledávky těchto podniků končí 30. května 2003. Podrobné podmínky vyhlášených soutěží lze najít na webové stránce www.czka.cz.

MMF24

Nabídka dne
(pohledávky za společnostmi, na něž byla vyhlášena výběrová řízení)
firma / datum vyhlášení

  • Novesta Zlín 29. 4.
  • CETOS 5. 5.
  • BSK Přestanov 5. 5.
  • ETA 5. 5.
  • Elite tento týden

  • Našli jste v článku chybu?
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).