Menu Zavřít

Fitcentrum je mu druhým domovem

3. 4. 2002
Autor: Euro.cz

Jan Bohatsch

PRAHA (tpk) – Do české pobočky HVB Bank nastoupil Jan Bohatsch (30). U nového zaměstnavatele působí na pozici poradce pro privátní klienty a zároveň se stará o školení bankovních poradců HVB Bank.
Bohatsch do banky přišel ze společnosti Zürich Invest/Zürich Pojištovna. Prvním důvodem pro změnu zaměstnání byla skutečnost, že po fúzi Zürich Invest a Deutsche Bank se změnila strategie pro střední a východní Evropu (EURO 6/2002). Druhým potom to, že se nechtěl vrátit do Německa a rozhodl se v Česku dokončit studium MBA, z něhož má již polovinu za sebou.
Jan Bohatsch absolvoval v letech 1991 až 1996 Vysokou školu Mittweida, University of Applied Sciences a získal diplom inženýra ekonomie se specializací na investice, finance a bankovnictví. Následně v letech 1996 až 1999 na Univerzitě Hagen dálkově vystudoval ekonomii. V roce 2000 si udělal postgraduální kurs celoživotního vzdělávání Peněžní ekonomie a bankovnictví na Vysoké škole ekonomické Praha a v současnosti studuje Executive MBA na newyorském Rochester Institute of Technology.
S bankovním sektorem jako součástí své kariéry se poprvé setkal v roce 1995, kdy byl půl roku u spořitelny Sparkasse Chemnitz v oddělení pro majetné soukromé klienty, kde se zabýval investičním poradenstvím soukromých domácností a přitom pracoval na své diplomové práci. Po civilní službě absolvované v Německu potom od roku 1998 působil až do letošního února v Zürich Investmentgesellschaft jako koordinátor prodeje a marketingu Zürich Invest pro Českou republiku. Na svém postu měl na starosti distribuci investičních fondů do bank, obchodníkům s cennými papíry a majetnějším soukromým klientům, dále školení makléřů a finančních poradců a finanční plánování. Rovněž byl odpovědný za rozpočet české pobočky a zpracovával přímý reporting jednateli Zürich Invest Frankfurt nad Mohanem. Od června roku 2001 do ledna letošního roku byl jako zástupce společnosti Zürich Invest členem komise pro kolektivní investování Asociace pro kapitálový trh České republiky.
Rodným jazykem Jana Bohatsche je němčina. Ovládá však rovněž anglický a český jazyk, z nichž má státní zkoušky. Dorozumí se i rusky a francouzsky. Mezi jeho zájmy patří především sport. Chodí do fitcentra a pokračuje ve volejbalu, který dříve hrál závodně v krajské lize v Německu. Jeho velkým koníčkem je burza.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).