Menu Zavřít

Flastr za tričko

9. 12. 2017
Autor: Redakce

Jakýsi člověk, který si říká Oskar Fuchs, dostal flastr od úřadu, který má kontrolovat politické strany, zda financují své kampaně v souladu se zákonem, za to, že vyrábí a prodává trička s hanlivými obrázky a jedovatými slogany na adresu Andreje Babiše. Proběhlo to jako bizarní zpráva českými médii a už je to zase skoro zapomenuto.

A přitom zrovna toto by se zapomínat nemělo. To totiž není bizarnost, ale tvrdý útok na svobodu slova. To, že postup státního úřadu veřejnost tak snadno přechází a bagatelizuje, je zjevným důsledkem podvolování se společnosti masivnímu omezování občanských svobod končící socialistickou vládou.

Dotyčný Oskar ve volbách nekandidoval a na svých webových stránkách žádnou partaj nepropagoval a jen a pouze hanobil Babiše. Podle úřadu web vypadal jako volební kampaň. Jestli ten web vypadá nebo nevypadá jako nějaká kampaň, musí být státnímu úřadu zcela šumafuk. Kampaní je jen tehdy, pokud je prokazatelně spojen s nějakou politickou silou ve volbách kandidující, a to je třeba beze zbytku doložit nějakými prokazatelnými fakty.


Komentář: Komentář: Je to kampaň! A to zásadně odmítám

Brífink Jana Novotného


Je zcela lhostejné, zda hanobenou osobou je Babiš, Kalousek, nebo případně Zeman. Pokud se dotyčný cítí dotčen a poškozen, poskytuje mu právní stát možnost bránit se v občanskoprávním řízení. Co je to za právní stát, když umožňuje udělit za projevování politického postoje, byť s nějakým komerčním atributem, pokutu ve správním řízení? Opravdu pro takový postup orgánu státní správy existuje nějaké zákonné oprávnění?

Často se v médiích kritických k nastupujícímu premiérovi objevují obavy o osud demokracie. Ne že by nebyly minimálně zčásti oprávněné, nicméně zde je demokracie ohrožována přímo flagrantně a v reálu státní administrativou za nečinného přihlížení politiků i veřejnosti.

EBF24

Usnese se snad příště nějaký úředník, že naše komentáře na webu Euro jsou taky kampaň, a dostaneme pokutu?

Přečtěte si další komentáře autora:

Prožráno

Vláda odborníků

Vyřízeno k dennímu pořádku

O církvi a větším klacku

Jaké ohrožení demokracie?

Vymalováno

Prasečárna v prasečáku


  • Našli jste v článku chybu?
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).