Menu Zavřít

FOND PROSEL DOZORČÍ RADU

7. 8. 2001
Autor: Euro.cz

Unipetrol

PRAHA (ČTK) – Valná hromada a. s. Unipetrol zvolila 29. června do dozorčí rady Zdenku Němcovou z výkonného výboru Fondu národního majetku a Tomáše Potměšila a Pavla Rotta z ministerstva financí. Změny navrhoval FNM, který je majoritním akcionářem Unipetrolu.

Z dozorčí rady předtím hromada odvolala Miloslava Hejnáka a Františka Škodu. Jiří Havel na funkci v radě rezignoval již před hromadou a jeho funkční období skončilo 20. června, kdy jeho odchod rada projednala.

Měsíční odměna předsedy představenstva bude od 1. července 50 tisíc korun, místo–předsedů po 45 tisících a členů po 40 tisících Kč. Předsedovi dozorčí rady hromada odsouhlasila měsíční odměnu 60 tisíc korun, místopředsedovi 55 tisíc a členům 50 tisíc Kč.

MMF24

Hromada také schválila, aby Unipetrol členům orgánů firmy hradil pojistné za případné škody spojené s výkonem funkce. Jde o 17 pojištěných osob. Loni činila celková suma pojištění 257 tisíc korun, letos to bude 313 tisíc.

Hromady se zúčastnili akcionáři mající dvě třetiny hlasovacích práv. Stát prostřednictvím FNM drží v Unipetrolu 62,99 procenta. Privatizace podniku se připravuje.

  • Našli jste v článku chybu?
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).