Menu Zavřít

FONDY JEDOU

25. 7. 2001
Autor: Euro.cz

Kolektivní investování

PRAHA (ČTK) – Zajímavé novinky ohlásily minulý týden velké tuzemské fondy. Investiční kapitálová společnost Komerční banky (IKS KB) chystá uvést v září na trh dva nové otevřené podílové fondy. Půjde o akciový fond, investující do instrumentů kopírujících vývoj indexů trhů regionu západní Evropy a USA, a o fond fondů, který bude nakupovat pouze akcie fondů. Náměstek ředitele IKS KB Jan Pokorný říká, že vedení společnosti by považovalo za úspěch, kdyby se podařilo do každého fondu shromáždit do konce roku majetek za 200 milionů korun.

MMF24

I rodina otevřených podílových fondů OB Kvanto, která se po koupi IPB ČSOB přejmenovala na rodinu ČSOB, se rozroste o dva nové otevřené podílové fondy – ČSOB český akciový a ČSOB smíšený. „Záměrem spravující společnosti OB Invest je ve spojení s mateřskou ČSOB a jejím strategickým partnerem KBC Bank posílit postavení společnosti na trhu kolektivního investování, uvedl generální ředitel OB Invest Petr Lašek.

Pozadu nehodlají zůstat ani fondy ve správě Spořitelní investiční společnosti (SIS). Rakouská Erste Bank spojením s Českou spořitelnou totiž získala přístup i do jejích dceřiných společností, kterou je i SIS. Náměstek generálního ředitele SIS Petr Schůt se nechal slyšet, že v tom vidí velkou příležitost pro klienty investičních fondů spořitelny. „SIS spolupracuje s Erste Spar Invest, která je dcerou Erste Bank. Proto podílníci našich fondů budou mít možnost využívat zkušenosti zahraničního partnera a získají přístup k zahraničním cenným papírům, konstatoval Schůt.

  • Našli jste v článku chybu?
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).