Menu Zavřít

Galerie vychytávek

24. 9. 2004
Autor: Euro.cz

Nic není nemožné

Myš modrozubá

Bezdrátová klávesnice a myš od Microsoftu Sada Optical Desktop Elite for Bluetooth plus myš IntelliMouse Explorer rovná se vysoká mobilita. Součástí sady je přijímač USB, kterým lze bezdrátově vyměňovat a synchronizovat informace mezi počítači a zařízeními Bluetooth, jako je Pocket PC se systémem Windows Mobile, mobilní telefon, tiskárna, myš a klávesnice, to vše do vzdálenosti asi deseti metrů. Pokud vlastníte legální instalaci Windows XP, aktualizace Service Pack 2 obsahuje podporu profilu PANU (Personal Area Network User), který používání technologie Bluetooth dále usnadňuje, zjednodušuje a zpřístupňuje.

Myš umožňuje pracovat téměř jeden metr od přijímače, který lze pro zlepšení příjmu natočit. Dosahuje životnosti baterií delší než tři měsíce a lze ji plynule ovládat na téměř jakémkoli povrchu. Pohodlí ovládání zvyšují gumové postranní plošky. Sada stojí 5300 korun.

S mobilem až na dno

Pouzdra Aquapac a Boxit
Až uvidíte v rybníce člověka, jak plave a telefonuje, nemusí se nutně jednat o šílence. Třeba má jen šikovné pouzdro, které chrání mobil před vodou, ale i dalšími vlivy, jako je rozlitá horká káva. Pouzdra ze série Aquapac lze skutečně používat i pod vodou. Mimo to chrání před prachem, sněhem, pískem a dalšími nepříjemnostmi. Aquapac vyrábí i další pouzdra: na fotoaparáty, pagery, GPSka a jiné potřebné věci, bez kterých se v hloubce do dvaceti metrů určitě neobejdete. Pouzdro má poutko pro zavěšení na krk pro případ, že byste upustili mobilní telefon poněkud hlouběji, než se sami dokážete potopit. Nakonec malé doporučení: signál je pod hladinou dost špatný. Ceny se pohybují od 800 do 1100 korun.

EBF24

Dalším typem voděvzdorného pouzdra je výrobek finské firmy Moduleo Oy. Pouzdro Boxit Dolphin 5.0 je určeno pro extrémní situace, stejně jako předchozí typ je nárazuvzdorné, pracho- a vodotěsné a díky své konstrukci je kompatibilní s přibližně padesáti modely od všech důležitých výrobců mobilních telefonů. V místech reproduktoru a mikrofonu je umístěna vodotěsná gore-texová membrána, která při zachování vodotěsnosti propouští zvuk. Hlas jak volajícího, tak volaného ale zní poněkud zahaleně. Pouzdro vyrobené z polyuretanového plastu dobře snáší výkyvy teploty (-45 až +60 oC), s telefonem ve vodě plave. V Česku je Boxit k dostání za cenu okolo 800 korun.

  • Našli jste v článku chybu?
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).