Menu Zavřít

Generálka

29. 7. 2005
Autor: Euro.cz

ICZ

MMF24

PRAHA (oh) - Softwarová společnost ICZ koupí stoprocentní podíl ve firmě Expert & Partner engineering (EPE), která se zaměřuje na síťová řešení a telekomunikace. ICZ minulý týden podepsala smlouvu o koupi se společností Expert & Partner engineering CZ, která je jediným vlastníkem EPE. Hodnotu transakce nechce žádná ze stran komentovat, jisté je, že EPE loni dosáhla obratu 101 milionů korun a podle zástupců ICZ je „vysoce zisková“.
„V příštích letech se chystáme významně rozšířit naše aktivity, a to jak cestou rozvoje obchodu, tak prostřednictvím akvizic firem, které nám přinesou nové znalosti, zkušenosti i zázemí spokojených zákazníků. Společnost Expert & Partner tato kritéria zcela splňuje,“ prohlásil Manfred Joseph, generální ředitel ICZ.
Po provedení due diligence a uzavření transakce, které se očekává na konci letošního října, bude EPE začleněna do divize ICZ sítě. Ta by měla následně dosahovat obratu přes 200 milionů korun a stát se jedním z nejvýznamnějších hráčů na českém trhu poskytovatelů síťových řešení.

  • Našli jste v článku chybu?
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).