Menu Zavřít

GEOFYZIK FINANČNÍKEM

30. 1. 2002
Autor: Euro.cz

Michael Jasanský

EBF24

PRAHA (th) – Společnost Patria Finance má nového ředitele. Do této funkce byl od 1. února jmenován Michael Jasanský. Po absolvování přírodovědecké fakulty University Karlovy v Praze, kde získal titul magistr v oboru geofyzika, byl v roce 1991 přijat americkou společností Citibank. Zde analyzoval potřeby klientů v oblasti „cash managementu“.
Do společnosti Patria Finance nastoupil v roce 1994. Jako výkonný ředitel a člen představenstva byl od roku 1998 odpovědný za oblast finančního poradenství při fúzích a akvizicích a v roce 1999 se stal vedoucím oddělení firemních financí. Účastnil se privatizace tehdejšího SPT Telecom, akvizice největšího výrobce letecké techniky v České republice, společnosti Aero Vodochody, konsorciem Boeing / České aerolinie, dále pak privatizace České spořitelny a přibližně dalších padesáti projektů pro zahraniční i domácí klienty, při kterých společnosti vydělal více než 400 milionů korun.
V roce 2000 byl pověřen prodejem společnosti Patria Finance a jejím začleněním do skupiny KBC. V současné době je členem dozorčí rady Patria Finance a členem představenstev dceřiných společností Patria Online a Patria Finance CF. Je ženatý a má dvě děti, se kterými se snaží trávit co možná nejvíce volného času. I když se s tím nechce příliš chlubit, rád si zahraje golf. Vedle dalších osob je také drobným akcionářem společnosti European Media Venture, která přes Českou mediální společnost vlastní televizní stanici TV3. Jeho podíl však, stejně jako ostatních drobných akcionářů, nepřesahuje tři procenta.
V čele společnosti Patria Finance nahrazuje jejího zakladatele Zdeňka Bakalu.

  • Našli jste v článku chybu?
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).