Menu Zavřít

George Prime Steak

24. 6. 2019
Autor: Euro.cz

Praha má svou masovou Mekku O hovězí maso se musí hodně pečovat, má-li zamířit do vybraných podniků a na talíř náročných konzumentů. Pražský George Prime Steak je zhmotněním ideje, že by se s masem, a především tím hovězím, mělo pracovat, jako kdyby šlo o drahý kámen nebo kov. Zajít do tohoto podniku na večeři není pouze o příjemném prostředí, dobrém jídle, pití a konverzaci u stolu. Jde o gastronomický příběh, kterému je v této restauraci věnována podobná péče jako samotnému masu US Prime Beef.

Restaurace George Prime Steak je situována z větší části v podlouhlé místnosti s ambientním osvětlením a tmavými stěnami dotvářejícími intimní atmosféru.

Už krátce po usazení přichází onen zmiňovaný příběh, protože se každému stolu dostává podrobná prezentace jednotlivých řezů masa včetně informací o původu (Arkansas), jeho chuťových vlastnostech a doporučené úrovni propečení. Stálou nabídku zpestřují ještě raritnější a speciálnější kousky, jako jsou japonské wagyu (z americké produkce) nebo suchou metodou stařené maso. Standardní steaky stojí okolo tisícovky při 500 g (varianty s kostí) nebo 400 g bez kosti. Pokud je k dispozici wagyu s jedinečným tukovým mramorem a chutí, je u něho cena za steak dvojnásobná až trojnásobná. Pestrá paleta příloh obsahuje kromě klasik, jakými jsou hranolky (po „americku“ podávané s obyčejným kečupem) nebo pečená brambora se zakysanou smetanou, také restovaná zelenina či zapečený špenát se smetanou. Nadbytečné se nám zdají výrazné přelivy překrývající chuť samotného masa. Pokud už některý chcete, volte demi-glace s portským.

V menu si vyberou i ti, kdo steakům neholdují – k dispozici jsou ryby, mořské plody a poměrně pestrá nabídka salátů. Restaurant ale pochopitelně cílí na milovníky steaků a ty, kdo jsou ochotni za prémiovou kvalitu zaplatit.

S předkrmy, vínem a nějakým tím drinkem, které zde mimochodem opravdu umějí, tu ve dvou lidech necháte klidně deset tisíc.

Péče personálu, dolévání vína, sledování postupu večeře s adekvátními kroky obsluhy jsou však na české poměry nebývalé. Při naší návštěvě celkový dojem trochu pokazilo závěrečné placení, když na účtu zůstaly dva koktejly, jejichž objednávku jsme po chvilce zrušili. Takových faux pas by se podnik této úrovně neměl v žádném případě dopustit, byť následovala okamžitá náprava a nabídka další kompenzace po e-mailu ze strany manažera podniku.

bitcoin_skoleni

George Prime Steak ? Platnéřská 19, Praha 1 ? t: 226 202 599 ? e: info@georgeprimesteak.com ? www.georgeprimesteak.com

  • Našli jste v článku chybu?