Menu Zavřít

GIGANT VE ZLIČÍNĚ

8. 8. 2001
Autor: Euro.cz

ČKD Dopravní systémy

PRAHA (ČTK) – Zástupci firmy Siemens podepsali v pátek 29. června se správcem konkursní podstaty ČKD Dopravní systémy Petrem Dostálem smlouvu o zásadách koupě pražského podniku. Cena byla stanovena na 750 milionů korun. „Věřím, že zbývající drobnosti se podaří vyřešit tak, aby definitivní smlouva byla podepsána do 31. srpna, řekl Dostál.

„Podnik v pražském Zličíně se tak dostává k nejmodernějším technologiím, uvedl generální ředitel Siemensu v ČR Pavel Kafka. Bude se podílet na posledních zakázkách německého průmyslového gigantu, kterými jsou výstavba tratě pro supermoderní magnetický vlak v Číně, dodávky 1200 příměstských vlaků Desiro do Anglie za 2,5 miliardy eur a rychlovlaků do Španělska.

ebf - tip - debata

Nová divize Siemensu zahrnující 60 procent zličínského areálu by měla mít v následujících pěti letech tržby mezi 60 až 70 miliony eur ročně, a to bez účasti na uvedených projektech. Počítá se především s rozšířením zakázky vozů pro pražské metro o dalších dvacet pětivozových souprav, v příštím roce mají být dokončeny dodávky původních 22 souprav.

„Budeme mít zájem se dostat do výrobních řetězců v rámci celosvětové produkce koncernu Siemens, abychom dosáhli dalšího přenosu technologií, prohlásil Kafka s tím, že značná část investic bude vynaložena právě na napojení s ostatními vývojovými centry firmy.

  • Našli jste v článku chybu?
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).