Menu Zavřít

Google představil Pixel 2 a Pixel 2 XL, nejlepší fotomobily současnosti

5. 10. 2017
Autor: Redakce

Google představil druhou generaci telefonů Pixel. Podrobnosti byly ovšem známy již v předstihu. Stejně jako minulý rok firma uvedla dva telefony lišící se pouze velikosti displeje. Loňská zařízení mělo na svědomí HTC, letos polovinu práce převzala korejská LG, která vyrobila větší model XL. Ostatně, zepředu připomíná LG G6 nebo V30.

Pixel 2 je ten menší. Má pětipalcový AMOLED o rozlišení 1080 × 1920 px. Pixel 2 XL dostal šestipalcový pOLED s rozlišením 1440 × 2880 px (poměr stran 18:9). Větší z displejů slibuje lepší barvy (100% oproti 95% pokrytí barevného prostoru P3) a po vzoru zmíněných telefonů od LG má zakulacené rohy. Nechybí funkce always-on pro úsporné zobrazení notifikací na zamčené obrazovce.

CIF24

Oba telefony mají hliníkové tělo, které je konečně vodě- a prachuodolné dle normy IP67. Displej chrání Gorilla Glass 5. Sklo najdeme také vzadu na horní čepičce, která ukrývá antény a foťák. Komu se tento design nelíbil loni, letos spokojenější nebude.

První mobil s eSIM?

Uvnitř najdeme Snapdragon 835, aktuálně stále nejlepší čipset pro telefony s Androidem. Ten je doplněn o 4 GB RAM a 64- či 128GB úložiště. Čtečku karet byste hledali marně. Google to kompenzuje alespoň neomezeným cloudovým úložištěm pro fotky a 4K videa.

Celý článek si přečtěte na webu Cnews.cz


  • Našli jste v článku chybu?
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).