Menu Zavřít

Google zakáže doplňky pro Chrome, které těží kryptoměny

3. 4. 2018
Autor: Profimedia.cz

Internetový prohlížeč Chrome přestává přijímat doplňky, které těží kryptoměny. Již přidané doplňky budou z katalogu odebrány ve druhé části června. Podle Googlu se během několika posledních měsíců počet doplňků pro Chrome, které těží kryptoměny v uživatelských počítačích, výrazně zvýšil.

Kryptoměny jsou vzhledem k velkým kontroverzím vyháněny z některých platforem. Prvním internetovým gigantem, jenž téma vykázal z reklamního systému, byl Facebook v lednu. Během března ho následoval prvními kroky Google, dominantní zprostředkovatel reklamy na internetu, a pak o zakázání kryptoměn reklamách na své síti začal hovořit Twitter.

Právě Google se rozhodl, že se kromě pročištění reklamního systému zaměří i na zakázání pořizování doplňku pro svůj internetový prohlížeč Chrome.

V katalogu ale budou nadále povoleny doplňky spojené s blockchainem. Nesmí tedy jít pouze o těžbu. Podle Googlu se v poslední době počet doplňků pro Chrome, které těží kryptoměny, výrazně zvýšil. Současně tyto doplňky o těžbě uživatelům a uživatelkám typicky neříkaly, oficiálně jim nabízely zcela jiné funkce.

Internetový obchod Chrome doplňky zaměřené na těžbu kryptoměn dříve povoloval, těžba však musela být hlavním účelem aplikace. Navíc s tímto účelem uživatelky a uživatelé museli být srozuměni. To znamená, že ovšem tato pravidla doplňky běžně porušovaly. Od 2. dubna 2018 jsou ale doplňky těžící kryptoměny z katalogu vykázány úplně. Nebudou tak zatěžovat hardware a vyčerpávat akumulátory přístrojů nic netušících lidí.

Další články ze světa technologií čtěte na webu Cnews.cz.

CIF24

Přečtěte si další články v rubrice Kryptoměny:

Jak zkrotit kryptoměny? Poplatek za data má ulehčit blockchainu

Podle šéfa Twitteru bude Bitcoin do 10 let jedinou celosvětovou měnou

Levný kanadský proud přivábil těžaře kryptoměn. Québec vyhlásil stop stav

Snowden: Americké tajné služby sledují držitele bitcoinů

Edward Snowden sice v listopadu obdržel Stuttgartskou mírovou cenu od německé občanské iniciativy Die AnStifter, osobně převzít si ji ale kvůli ruskému exilu nemohl.


  • Našli jste v článku chybu?
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).