POHÁR S MANDARINKAMI 500 g tvarohu vyšleháme dohladka se 100g cukru, smícháme s nakrájenými kompotovanými mandarinkami a ušlehanou šlehačkou (2 dcl). Krém rozdělíme do pohárů a dáme vychladit. Zdobíme několika dílky mandarinek, pro dospělé přeléváme lžící kvalitního rumu.
POHÁR S MANDARINKAMI
500 g tvarohu vyšleháme dohladka se 100g cukru, smícháme s nakrájenými kompotovanými mandarinkami a ušlehanou šlehačkou (2 dcl). Krém rozdělíme do pohárů a dáme vychladit. Zdobíme několika dílky mandarinek, pro dospělé přeléváme lžící kvalitního rumu.
HRUŠKOVÝ SALÁT S MANDLEMI
Dvě lžíce medu rozmícháme se šťávou z půlky citronu. Hrušky nakrájíme na poměrně tenké srpečky, které vějířovitě rozložíme na talíř, přelijeme medovou zálivkou. Dezert na půlhodiny vložíme do chladničky rozležet, a před podáváním posypeme mandlovými lupínky.
OVESNÉ VLOČKY V ČOKOLÁDĚ
Na pánvi rozpustíme asi 20 g másla, přidáme tři lžíce cukru, chvíli mícháme, než se cukr rozpustí, a nasypeme 200 g ovesných vloček. Na mírném plameni občas promícháme, dokud vločky nezískají zlatavou barvu a karamelovou vůni. Poté odstavíme z ohně a do ještě horkých vloček vmícháme 100 g hořké čokolády. Než čokoláda obalí vločky a ztuhne, ještě párkrát promícháme. S kopečkem šlehačky či zmrzliny je to také skvělý dezert.