Sencha - nejoblíbenější japonský čaj. Používají se mladé lístky z první sklizně. Bancha - japonský zelený čaj, je běžně dostupný a nepříliš drahý. Používají se lístky z poslední sklizně. Čaj Bancha je oblíben i jako doplněk k mikrobiotické stravě.
NĚKTERÉ DRUHY ZELENÉHO ČAJE
Sencha - nejoblíbenější japonský čaj. Používají se mladé lístky z první sklizně.
Bancha - japonský zelený čaj, je běžně dostupný a nepříliš drahý. Používají se lístky z poslední sklizně. Čaj Bancha je oblíben i jako doplněk k mikrobiotické stravě.
Darjeeling - v této oblasti Indie se pěstují především černé čaje, ale najdete i kvalitní zelené.
Gunpowder - běžný čínský zelený čaj, listy jsou stočené do malých kuliček, odtud pochází název „střelný prach“. Právě tento čaj se používá v severní Africe k přípravě proslulého zeleného čaje s mátou.
Yunnan green - čínský zelený čaj z oblasti Yunnan, proslulé i produkcí výborných černých čajů.