Menu Zavřít

HAVEL SI DÁ HAMBURGER

24. 8. 2001
Autor: Euro.cz

Euronotes

WT100

Někdejší ministr zdravotnictví a pozdější velvyslanec v Paříži Petr Lom (ODS) byl jmenován českým ambasadorem na Pobřeží slonoviny. (Lepší trafika na Pobřeží slonoviny než farma v Zimbabwe.)
– Prezidentka Polské národní banky Hanna Gronkiewiczová–Waltzová, šéf Gdaňských loděnic Janusz Szalanta a starosta Budapešti Gábor Demszky jsou jedinými východoevropskými zástupci mezi padesáti „evropskými hvězdami , jak je vybral týdeník Business Week. Měřítkem selekce byl vliv na měnící se tvář Evropy. (Je zvláštní, že si porota nevšimla, jak třeba všichni pražští primátoři změnili tvář Evropy neschopností řešit problém pražských taxíků. Varování před pojízdnými zloději je v každém turistickém průvodci po Evropě.)
– Bývalý mluvčí ODA David Rožánek napsal do LN, že mu ublížil Miroslav Šlouf tím, když Rožánka nutil žít v komunistické zemi. (Buď je Rožánek absolutní hlupák, nebo ho Šlouf platí za chytrou předvolební kampaň.)
– Agentura Sofres–Factum oznámila, že ODS by v případných květnových volbách vyhrála se ziskem 29,9 procenta hlasů. (Někoho v Sofres–Factum možná napadlo, že když budou Klausovi podsouvána podobná čísla, vypoví opoziční smlouvu. Šéf ODS sice jeví známky senility, jeho inteligence však zatím stačí handicap vyrovnávat.)
– Někdejší ministr hospodářství Karel Dyba (ODS) se má stát členem dozorčí rady telekomunikační společnosti Callino, která usiluje o ovládnutí Aliatelu. (To je stejně absurdní, jako když Vladimír Dlouhý přednáší o Nové ekonomice, což se opravdu stalo! Teď snad aby ještě Havel zašel na hamburger do McDonalda.)

  • Našli jste v článku chybu?
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).