Menu Zavřít

HBO a Netflix na další týden: Očekávaný návrat Přátel, Ragnaröku i pekelného Lucifera

Autor: Redakce
Netflix a HBO GO jsou v tuzemsku jasně nejpopulárnější streamovací platformy, každý měsíc nás zásobují desítkami nových seriálů a filmů. Proto nově přinášíme pravidelný přehled několika nejočekávanějších projektů, které si na obou službách můžete užít v průběhu následujícího týdne. Další tipy i spoustu zajímavostí ze světa seriálů najdete každý den na serveru

Edna.cz, který stejně jako Euro.cz patří do portfolia vydavatelství Internet Info.

A co si tedy na Netflixu a HBO GO pustit v týdnu od 24. května?

Ragnarök: Konec světa

Netflix loni fanoušky překvapil norským seriálem Ragnarök: Konec světa, ve kterém jsme sledovali příběh ze současného norského městečka Edda, do něhož dorazily neznámé staré síly. Zastavit mocného nepřítele mohou jen božští Ásové, kteří se tak po staletích vrací v nových inkarnacích. Nyní nás čeká pokračování. Uvidíme v něm božského Thora s jeho kladivem Mjolnir i Všeotce Odina.

Foto: Netflix

Novou řadu Ragnaröku uvidíme na Netflixu 27. května.

Kominského metoda

Michael Douglas se potřetí a naposledy vrací jako stárnoucí herec Sandy Kominsky, který se pustil do provozování vlastní herecké školy. V nejnovějších dílech už neuvidíme Alana Arkina v roli Normana Newlandera, čeká nás ale Sandyho setkání s hereckou legendou Morganem Freemanem a Barrym Levinsonem. Kromě toho se v závěrečných epizodách dočkáme i uzavření všech hlavních příběhových linek včetně Kominského rodinných problémů.

Foto: Netflix

Třetí a poslední série Kominského metody debutuje na Netflixu 28. května.

Lucifer

Vedle Kominského se v příštím týdnu dočkáme i druhé poloviny páté série seriálu Lucifer, který vychází ze stejnojmenného komiksu od DC Vertigo. Vládce pekel v podání Toma Ellise se v nových dílech setká se svou rodinou včetně samotného Boha a Michaela a bude se snažit stát se novým Všemohoucím. Po konci páté série nás v budoucnu čeká ještě šestá, jež seriál zakončí.

Foto: Netflix

I nové epizody Lucifera nabídne Netflix 28. května.

Amnestie

Netflix v novém týdnu přidá rovněž celou řadu licencovaných snímků, mezi nimi po dlouhé době i tuzemský projekt. Tentokrát je jím slovenský projekt s českou koprodukcí Amnestie, jenž se zaměřuje na události v leopoldovské věznici z roku 1990. Vězni, kteří nebyli propuštěni na amnestii, se tehdy vzbouřili, čímž z objektu věznice udělali na dva týdny přímo válečnou zónu. V hlavních rolích uvidíme Marka Vašuta nebo Aňu Geislerovou.

Foto: Bontonfilm

Amnestie dorazí na Netflix 25. května.

Baggio: Božský copánek

Italové patří ve fotbale mezi vůbec nejúspěšnější národy, což dokazují čtyři tituly z Mistrovství světa či jeden triumf na Mistrovství Evropy. V minulosti dala země z Apeninského poloostrova světové kopané desítky legendárních hráčů, k nimž rozhodně patříval i Roberto Baggio. Ten prošel třemi největšími italskými kluby – Juventusem, AC Milán i Interem. Branky střílel rovněž v Bologni, Brescii a samozřejmě italské reprezentaci. V hraném dokumentu režisérky Letizie Lamartire uvidíme celou kariéru hráče, jenž se ve všech svých působištích vyznačoval charakteristickým copánkem.

Foto: Netflix

Snímek o italské superhvězdě uvidíme na Netflixu 26. května.

Přátelé: Zase spolu

Rachel, Monica, Phoebe, Joey, Chandler a Ross se po dlouhých sedmnácti letech vrací na obrazovky a objeví se ve speciálním televizním snímku. Tentokrát nás v jejich podání čeká návštěva natáčecí haly číslo 24 v Burbanku, kde Přátelé vznikali. Vedle hlavních herců se ve speciálu, jenž údajně neměl žádný scénář, objeví i celá řada speciálních hostů jako David Beckham, Justin Bieber či Lady Gaga.

Foto: HBO Max

Přátelé se po letech konečně vrátí na HBO GO už 27. května.

Austrálie

I HBO GO nabídne několik licencovaných snímků. Největším tahákem je výpravná romantická freska Austrálie, kterou svými perfektními výkony ozdobili Hugh Jackman a Nicole Kidman. V režii Baze Luhrmanna sledujeme působivý příběh krásné anglické aristokratky, jež se vydává k Protinožcům a seznamuje se s fešným honákem dobytka. Oba dva pak musí čelit nejen prohlubující se romanci mezi nimi, ale také následkům japonských útoků v dobách vrcholící války v Tichomoří.

Foto: 20th Century Fox

EBF24

Austrálii budeme moci na HBO GO zhlédnout od 29. května.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).