Menu Zavřít

HBO, Voyo a Netflix na další týden: Přežívání v divočině, předvečer velké války a sólovka oblíbeného hrdiny

Autor: Paramount Pictures
Netflix a HBO GO jsou v tuzemsku jasně nejpopulárnější streamovací platformy, každý měsíc nás zásobují desítkami nových seriálů a filmů. Proto nově přinášíme pravidelný přehled několika nejočekávanějších projektů, které si na obou službách můžete užít v průběhu následujícího týdne – a nově zařazujeme také platformu Voyo, provozovanou televizí Nova. Další tipy i spoustu zajímavostí ze světa seriálů najdete každý den na serveru

Edna.cz, který stejně jako Euro.cz patří do portfolia vydavatelství Internet Info.

A co si tedy na Netflixu, Voyo a HBO GO pustit v týdnu od 17. ledna? 

Ozark

Jason Bateman a Laura Linney se naposledy vrací jako Byrdeovi v závěrečné sezóně úspěšného seriálu Ozark. V té se hroutí rodinné vztahy, ale Marty je už blízko tomu, aby vypral zbytek peněz a dostal se konečně z područí drogového kartelu. Na obzoru se ale objevuje i nová hrozba. Jak se s ní Marty vypořádá? Nová řada bude podobně jako poslední série Papírového domu rozdělena na dvě části.

Foto: Netflix

První část 4. řady Ozarku dorazí na Netflix 21. ledna.

Havel

I v letošním roce můžeme na Netflixu očekávat nadílku tuzemských snímků. Dalším z nich je životopisné drama Slávka Horáka o posledním československém a prvním českém prezidentovi, ve kterém si hlavní roli střihl Viktor Dvořák. Snímek sleduje Havlův postupný přerod ve vůdčí osobnost disentu a rozebírá jeho komplikovaný vztah s manželkou Olgou (Aňa Geislerová), ale také kamarádství s hercem Pavlem Landovským. Toho skvěle vystihl Martin Hofmann.

Foto: Bontonfilm

Havel na Netflixu debutuje 18. ledna.

Mnichov: Na prahu války

Spisovatel Robert Harris se může pyšnit tím, že jeho dvě knihy - Muž ve stínu a Žaluji - zfilmoval světoznámý režisér Robert Polanski. A i když za adaptací jednoho z jeho posledních děl, Mnichova, nestojí, i tak je na co se těšit. Dramatický příběh se odehrává na sklonku září roku 1938, tedy v dobách, kdy v bavorské metropoli zasedli představitelé evropských velmocí, aby odvrátili světovou válku. Kromě Nevilla Chamberlaina (Jeremy Irons) míří do Mnichova i diplomat Hugh Legat (George MacKay), jenž zde potkává přítele z oxfordských studií Paula von Hartmana (Jannis Niewöhner). Paul je členem protihitlerovského odboje a hodlá Hughovi doručit dokumenty, které by mohly válku zastavit. Jenže, dokáží Paul a Hugh zradit vlast?

Foto: Netflix

Nový dobový snímek uvidíme na Netflixu 21. ledna.

Bitva o Diên Biên Phu

Roku 1954 utrpěli Francouzi nejtvrdší porážku v rámci války s Vietnamem. Debakl u pevnosti Diên Biên Phu zapříčinil jejich odchod ze země. Snímek oscarového režiséra Pierra Schoendoerffera zobrazuje v syrové realitě tento monumentální střet a uvádí nás do příběhu, ve kterém americký novinář mapuje celých sedmapadesát dní velkého střetu. V hlavní roli exceluje Donald Pleasence.

Foto: AMLF

Do krutých vietnamských bojů se na Netflixu podíváme 22. ledna.

Někdo, někde

Sam Miller se vrací domů, do středozápadního Kansasu. Po všech těch letech to ale vypadá, že do rodného města už úplně nezapadá. V tragikomickém příběhu uvidíme Bridget Everett v semibiografické roli.

Foto: HBO Max

Nový seriál debutuje na HBO GO 17. ledna.

Mrazivá past

Na severu Kanady jsou horníci v dole na diamanty uvězněni kvůli sesuvu laviny a hrozí jim nepříjemně ledová smrt. Zachránit se je vydává tým v čele se zkušeným kamioňákem (Liam Neeson). Dokáže ale záchranný tým horníky z dolu dostat? Počasí je totiž nevyzpytatelné a ještě ke všemu se blíží i obleva. A to není to nejhorší...

Foto: Netflix

Akčního thrilleru s Liamem Neesonem se na HBO GO dočkáme 22. ledna.

Snake Eyes: G. I Joe Origins

Režisér Robert Schwentke loni do kin uvedl snímek mapující počátky jedné z nejoblíbenějších postav série G.I. Joe. Oblíbeného Snake Eyes si nicméně nezahrál znovu Ray Park, nýbrž Henry Golding. Muž přezdívaný Snake Eyes přijde o svého otce a vydává se na cestu pomsty. S pomocí Storm Shadow a jeho výcviku se stane elitním bojovníkem a chystá se vypátrat, kdo za smrt milovanéh otce může. Na scénu ale přichází organizace Cobra. Ta chce ovládnout svět a hodlá jít přes mrtvoly. Goldinga v hlavních rolích doplňují i Andrew Koji, Iko Uwais nebo Samara Weaving.

Foto: Paramount Pictures

Počátky Snake Eyes si na HBO GO pustíme od 23. ledna.

Survivor Česko a Slovensko

Kultovní reality show se znovu, tentokráte přímo se jménem Survivor, vrací na tuzemské obrazovky. Tropický ráj Dominikánské republiky se pro soutěžící stane bojištěm, kde budou bojovat proti sobě i proti vrtochům matky přírody. Vedle klasických soutěžících z řad diváků se můžeme těšit i na Báru Jánovou nebo Nikolu Čechovou. Kvůli covidu se premiéra o týden posunula.

Foto: TV Nova

Survivor na Voyo dorazí 17. ledna.

Atomic Blonde: Bez lítosti

Charlize Theron si těsně před čtyřicítkou splnila sen a zahrála si akční hrdinku v adaptaci drsného komiksu od Anthonyho Johnsona. Lorraine Broughton je elitní špionkou, kterou MI6 posílá do Berlína krátce před jeho sjednocením. Lorraine se zde potkává s místní britskou spojkou Percivalem (James McAvoy) a čelí celé plejádě nepřátelských agentů z několika zemí východního bloku. Spolu s Percivalem a dalšími západními agenty musí vyřešit záhadnou smrt jednoho britského agenta v utajení. Co když jde ale o víc? A nesleduje Lorraine vlastní zájmy?

Foto: Focus Features

Zmetci

Stárnoucí zlodějíček Pace (Pierce Brosnan) je najat skupinou The Misfits a s novým týmem má provést velkou loupež, jejímž cílem je zabránit financování terorismu na Blízkém východě. Jeho cílem je dostat se do přísně hlídaného vězení, kde musí odcizit desítky kilogramů zlata. Jenže věznici šéfuje jistý Schultz (Tim Roth), který má s Pacem nevyřízené účty. Jak tohle dopadne?

Foto: FilmGate Productions

MMF24

Oba dva snímky aktuálně najdete na Voyo.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).