Menu Zavřít

Hedvábná stezka znovu žije

31. 7. 2017
Autor: Euro.cz

euro GEFCO Hedvábná stezka, trasa čilého obchodu známá již v období před naším letopočtem, zažívá od roku 2013 renesanci nejen díky iniciativě čínského prezidenta Si Ťin-pchinga. Přeprava zde probíhá různým způsobem, závislým na specifice přepravovaného zboží. Zejména díky dobré síti v regionu, rychlosti a spolehlivosti je stále častěji využívána železniční přeprava.

Železniční síť v oblasti 1520* je z hlediska velikosti a hustoty druhou největší na světě. Zboží vní přepravované urazí trasu mezi Českou republikou a Čínou za 18 až 20 dní, což je zhruba poloviční čas oproti námořní dopravě. „Krátké doby dosahujeme na této trati i přes nutnost dvojí překládky vagonů, ato z rozchodu 1490 mm na 1520 a zpět,“ uvádí hlavní lákadlo železniční Hedvábné stezky Lucie Svobodová, generální ředitelka společnosti GEFCO v České republice.

Právě logistický specialista GEFCO patří k lídrům na této této železniční trase.

MMF24

O rostoucí oblibě hovoří i obchodní výsledky GEFCO na této trati, kde společnost zaznamenala výrazný růst poptávky zejména u pravidelných přeprav pro průmyslové výrobce a montážní podniky. 9

*DLE ROZCHODU KOLEJÍ 1520 M M NAPŘ. VRUSKU ASTÁTECH SNS

  • Našli jste v článku chybu?
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).