Menu Zavřít

Herrmann a Thon povýšili

29. 3. 2007
Autor: Euro.cz

RWE Transgas

Společnost RWE Transgas má nového šéfa. K 1. dubnu nastoupil na post předsedy představenstva firmy Martin Herrmann (39), jenž ve funkci nahradil Ulricha Jobse. Ten odchází do vedení mateřského koncernu RWE AG a v nejbližší době převezme v Německu i šéfování firmě RWE Power. Mateřský koncern RWE řídí prostřednictvím RWE Transgas své aktivity v České republice.
Herrmann přišel do RWE Transgas v květnu 2002; před povýšením zastával funkci místopředsedy představenstva zodpovědného za finance. Ty bude mít na starost i nadále. Herrmann, který hovoří plynně česky, pracoval před příchodem do energetické společnosti v bankovním sektoru.
Ulrich Jobs, jenž působil na postu předsedy představenstva RWE Transgas od května 2004, se od počátku dubna stal členem představenstva RWE AG a od 1. května zároveň usedne do křesla předsedy představenstva RWE Power.
Na Herrmannem uvolněný post místopředsedy představenstva v RWE Transgas usedne Filip Thon (34). Ten je členem zmíněného orgánu společnosti od srpna roku 2005. Thon pracuje v německé skupině od poloviny roku 2004, kdy nastoupil do RWE Energy Czech Republic jako prokurista. Od roku 1995 pracoval jako poradce pro společnost Accenture (dříve Andersen Consulting) v její centrále ve Frankfurtu nad Mohanem - specializoval se na plynárenství a elektroenergetiku v oblastech vývoje strategií a velkých restrukturalizačních projektů u významných energetických firem Evropy.

  • Našli jste v článku chybu?
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).