Menu Zavřít

HK ČR bude realizovat české účasti na veletrzích

4. 2. 2010
Autor: profit

Hospodářská komora České republiky (HK ČR) uspěla ve výběrovém řízení agentury CzechTrade a stala se realizátorem projektu "Zajištění společné účasti na specializovaných zahraničních výstavách a veletrzích v období 2010 - 2012". Projekt startuje právě v těchto dnech.

Autor: Jakub Stadler

Cílem projektu je posílení konkurenceschopnosti českých průmyslových firem na zahraničních trzích. Je zaměřen na oborovou prezentaci prostřednictvím společné účasti profesních organizací a individuálních podniků, zejména malých a středních, na vybraných specializovaných veletrzích a výstavách v zahraničí. „Hospodářská komora je hrdá, že veletržní tendr vyhrála. Váží si toho, že může pomoci firmám navázat obchodní kontakty a proniknout na nová exportní teritoria,“ říká prezident HK ČR Petr Kužel.

České firmy a oborové asociace mohou získat dotaci ve výši až 120 tisíc korun na přímé náklady spojené s veletržní expozicí. Hospodářská komora navíc vystavovatelům zajistí marketingovou a komunikační podporu v místě konání veletrhu a komplexně vyřídí potřebnou administrativu spojenou s účastí na výstavní akci a s žádostí o dotaci. Díky své celorepublikové působnosti bude HK ČR poskytovat zájemcům také poradenství a konzultace při přípravě, realizaci a vyhodnocování efektivity účasti na veletrhu.

CIF24

Hospodářská komora při realizaci specializovaných veletrhů úzce spolupracuje s agenturou CzechTrade a Ministerstvem průmyslu a obchodu.

Více na BusinessInfo.cz.

  • Našli jste v článku chybu?
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).