Menu Zavřít

Hlavní město opraví za 90 milionů korun sportoviště

8. 6. 2017
Autor: Profimedia.cz

Pražský magistrát investuje do oprav a rekonstrukcí školních sportovišť na území hlavního města téměř devadesát milionů korun. Finance jsou určené na obnovu umělých povrchů venkovních hřišť, opravu podlah v tělocvičnách, pořízení nových horolezeckých stěn či dovybavení posiloven. Uvedli to radní pro oblast školství a evropské fondy Irena Ropková (ČSSD) a náměstek pražské primátorky pro dopravu a sport Petr Dolínek (ČSSD).

„Celkem se budou schválené investiční akce týkat dvaačtyřiceti tělocvičen a jedenatřiceti venkovních školních hřišť po celé metropoli,“ zmínil Petr Dolínek.

Například studenti gymnázia na Sladkovského náměstí v Praze 3 si zasportují na novém povrchu multifunkčního hřiště, budou mít k dispozici venkovní posilovny a horolezecké stěny. Střední škola umělecká a řemeslná v Praze 5 chce z magistrátních peněz vybudovat stabilní stoly pro stolní tenis.


Praha investuje do dílen. Čtěte:

Děti se vrátí do dílen. Školy získají polytechnická hnízda za 90 milionů

 Nová polytechnická hnízda


Základní škole speciální, která sídlí ve Starostrašnické ulici v Praze 10, přinesou finanční prostředky obnovu travnatého hřiště pro míčové hry, vybudování zastřešené trampolíny a doplnění terénu pro jízdu na rehabilitačních kolech.

CIF24

„Prostřednictvím vyčlenění desítek milionů korun řešíme například havarijní stav podlahových krytin v některých tělocvičnách, rozpadající se oplocení areálů či zcela zarostlé běžecké ovály. Vedle modernizace sportovišť tak dosáhneme i zvýšení úrovně bezpečnosti při výuce tělesné výchovy,“ uvedla Irena Ropková.

Na základních, středních i vyšších odborných školách museli doposud často podle Ropkové žáci a studenti sportovat v ne zcela vyhovujících podmínkách.

Dále čtěte:

Montessori při ZŠ Na Beránku: Dítě se naučí číst samo

Inovativní základní školy boří stereotypy


  • Našli jste v článku chybu?
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).